Wysłany: Sob Lis 23, 2013 22:55 [R 220] Cieknie z pompy paliwa
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Panowie... Ostatnio zauważyłem niepokojącą plamę pod swoim Roverkiem. Wjechałem na kanał i zobaczyłem ze po misie olejowej cieknie ropa. Zbadałem źródło i okazało się ze cieknie z pompy, a konkretnie to z miejsca zaznaczonego na fotce. Rzucie na to swoim fachowym okiem i powiedzcie co mam z tym fantem zrobić i czy da się coś zrobić Jak nie to mam zapas
Cieknie z tego białego plastiku w który wchodzi czarny kabel
_________________ Sprzedam dużo gratów do R200 SDi
Ostatnio zmieniony przez Adrian Nie Lis 24, 2013 11:37, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 23, 2013 22:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Remigiusz, Po co mi dwa silniki? A tak na zapas A tak serio to trafił mi się niedawno Rowerek SDi 99' za grosze, a że miałem w swoim kilka części do wymiany to taniej wyszło mnie kupić całego R dla misy, przegubów, przedniej belki i jeszcze masy pierdół No i kupa gratów mi została... I stąd ten drugi silnik
szoso,
Dzięki. W poniedziałek się za to zabieram
_________________ Sprzedam dużo gratów do R200 SDi
Wysłany: Sro Paź 29, 2014 19:33
szoso napisał/a:
Ukor napisał/a:
Dam rade bez podnoszenia silnika? Bo fotkę robiłem na drugim silniku stojącym luzem.
Wymieniałem te oringi.
Wszystko robisz od góry, trzeba odkręcić metalowe przewody paliwowe i mocowanie pompy.
Witam,
Zauważyłem u siebie wyciek z pompy właśnie w okolicy tego czujnika. Wygląda tak jakby z niego leciało! Moje pytanie czy duże jest prawdopodobieństwo że puścił właśnie ten czujnik czy to raczej z pod kopułki leci na ten czujnik i takie jest złudzenie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum