Wysłany: Czw Lis 28, 2013 11:11 [R75] problem z gaśnięciem i odpalaniem
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Cześć. Od jakiegoś tygodnia dzieją się dziwne rzeczy z moim Roverkiem. Stojąc na światłach auto mi zgasło i nie chciało przez jakis czas odpalić. po około pół godziny auto jak by nigdy nic odpaliło. później jeszcze dwa razy auto nie chciało odpalić. nie mam pojęcia co może być problemem. auto kręci normalnie żadne kontrolki się nie zapalają, a jednak auto nie odpala. nie znalazłem nic podobnego na forum ale może ktoś z Was będzie miał pomysł co może się dziac?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 28, 2013 11:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Czw Lis 28, 2013 12:59
kiedyś znalazłem na forum. Że jak nie odpala, kręci kręci i nic to czujnik położenia wałka rozrządu. A jak gaśnie to czujnik walu korbowowego.
Niech poprawią inni.
Tez to potwierdzam, ale nie jest to jedyna przyczyna gdy nie pali na ciepłym - u mnie lejące 2 wtryski robily taką sama robote - zimny palił na dotyk, ciepły trzeba bylo kręcić dluuugo az załapał lub nie
Najlepiej pod kompa i będzie wiadomo
Wysłany: Pią Lis 29, 2013 06:18 Re: [R75] problem z gaśnięciem i odpalaniem
siemka u mnie kolega tak miał i o dziwo pompa wtrysków padła, wymienił i po kłopocie, słyszałem że może jeszcze być problem z przekaźnikiem od pompy paliwa.
generalnie przyczyn może byc sporo, czujnik walka czesto pada wiec pierwsze co to to bym sprawdził, ale moze byc wtrysk, pompa CR, zawor CR, pompy paliwa zaworek zwrotny cos z elektryka itd. Komputer + inpa i dopiero bym cos wymienial
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum