Wysłany: Pią Gru 13, 2013 07:48 [ R 400 ] pedał gazu na 3/4
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam ponownie.
Ledwie wczoraj prosiłem o pomoc a tu dziś kolejny problem. Chyba mój R wyczuł premie świąteczną i chce jak najwięcej wyciągnąć dla siebie Ale do rzeczy.
Gdy kupowałem swojego R to pedał gazu łapał tak po około 1/4 wciśnięcia, wtedy pomyślałem że tak ma ten typ i się przyzwyczaiłem do tego. Jednak teraz sytuacja się dość diametralnie zmieniła i jadąc rano do pracy zauważyłem że łapie wręcz odwrotnie - około 3/4 wciśnięcia już prawie przy samej podłodze.
Proszę o jakiekolwiek sugestie i z góry dziękuję.
pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 13, 2013 07:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tzn zaczyna przyspieszać dopiero po wciśnięciu pedału na 3/4? Jesli tak to najprawdopodobniej masz luźną linke pedalu gazu przy przepustnicy. To w pierwszej kolejności sprawdź. Niech ci ktoś naciska gaz lekko (max do polowy) a ty patrz czy przepustnica sie otwiera
Ogólnie przy przepustnicy oryginalnej reakcja jest dość szybka - nie trzeba wciskać pedału na 1/3 cz więcej żeby silnik reagowal
Witam
Problem rozwiązany. Naciągnąłem linkę śrubką przez którą linka wchodzi do potencjometru i jest jak na początku. I R jakby szybciej się zbiera . Tak że temat do zamknięcia.
Dziękuje i ozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum