Wysłany: Sob Gru 21, 2013 18:26 [214si] ABS jak wyłączyć
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam! Mam problem z ukladem abs uruchamia sie nawet przy małych prędkościach. Tzn od samego poczatku jazdy.. Czujnik jest nowy wiec to raczej cos poważniejszego. Generalnie jak wylaczyc abs? I czy ma to wpływ ma sile hamowania.. Rozumiem ze abs to udogodnienie, ale czy wylaczenie go nie jest niebezpieczne.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 21, 2013 18:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
marcin.gdansk, musisz po prostu więcej myśleć jak wyłączysz ABS a najłatwiej to wyciągnąć bezpiecznik, co do uszkodzenia u Ciebie to być może uszkodzony jest któryś pierścień ABS na piastach kół, trzeba sprawdzić czy któryś pierścień się nie obraca
nie wiem, pewnie pod maską, ja w 200tce nie miałem ABS więc i nie grzebałem przy nim, poszukaj otwórz maskę dźwignij czarną pokrywkę, pod pokrywką masz legendę to przeczytasz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum