Wysłany: Sob Gru 21, 2013 10:14 zakup tel przez allegro telefonu
siemka licytowałem tel na allegro ktoś mnie przelicytowal ,ale zaraz potem zadzwonila mila pani ze jak chce to mogę go kupic bo ten co wygral zrezygnowal ,zgodziłem się na to pieniądze zaraz wplacilem .Obiecala ze na wtorek będę miał wysle kurierem niestety nic niotrzymalem w sumie przed swietami to może się nie wyrobili zadzwoniłem do sprzedającej przeprosila i na srode powinien być no i tak minely dni i nadal czekam pisze emaile to raz czy dwa razy odpisali ze wyslane i tylko proszę się niemartwic heh dopytać się chciałem przez tel jakim kurierem wyslali i nr paczki to sam się dopytam kuriera kiedy można się spodziewać paczki ale takiej informacji nieotrzymalem trochę to pogmatwane dziś dzwoniłem to już tel nieodbieraja ale co można zrobić dalej jeśli mi niewyslali telefonu gdzie to zglosic tylko na policje ?
_________________ ....special stereo system ....
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 21, 2013 10:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czekać i chyba tylko pozostaje zgłoszenie na policje.Kiepsko to wygląda.
Swoją drogą wnerwia mnie allegro, a właściwie opcja ze snajperem.Ktoś uczciwie licytuje, nawet kilka dni, a tutaj sekunde przez nastepuje "strzał" i po rybie.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
hertz25, pisz pytania do sprzedającego przez allegro i licz na to że Ci odpisze, jeśli Ci odpisze to przynajmniej będzie jakiś ślad że faktycznie była taka rozmowa, poza tym był przelew z Twojej strony i jak myślę masz też potwierdzenie, jeśli to nie jest zatwardziały oszust to bądź dobrej myśli
pytanie czy to w ogóle zadzwoniła pani sprzedająca telefon na tej aukcji... założę się że nie
Właśnie by zapobiec takim telefonom od osób postronnych utajone zostały nicki licytujących.
Osoba niebędąca sprzedającym nie pozna danych licytujących.
To jest sprzedaż poza aukcją, więc wszystko jest możliwe, ja bym na to nie poszedł nigdy.
Jeśli babka faktycznie zrobiła cię w jajo to dałeś się podejść jak dziecko, teraz nawet i allegro się wypnie na ciebie.
dzis cos się ruszylo wrescie dostałem meila ze paczka wyslana przez kolege oczywiście miało być kurierem ale pomylil się i wyslal poczta i powinna dojść do wtorku tak mnie zapewniają
tez tak kiedys mialem to poprosilem o ponowne wystawienie na kup teraz i od razu klikalem. a spzedajacy nie musi podwojnie placic bo mozna wystapic do allegro a anulowanie kosztow wlasnie ze wzgledu na wycofanie sie kupujacego
A masz nr tej paczki bo tak to mogą sobie pisać co chcą.
Mi zrobili kiedyś taki wałek że przysłali uszkodzony telefon za pobraniem.
Pomimo spisania protokołu z listonoszem nic nie zdziałałem.
Godzina odbioru telefonu 8:17 godzina spisania protokołu 10:30 bo nie zdążyłem wybiec za listonoszem.
Sąd uznał że do uszkodzenia mogło dojść w tym czasie i 900zł w plecy + około 300zł kosztów sądowych.
Facet niby miał 3 świadków jak pakował telefon że był sprawny.,
no wlasnie ciagle o to prosiłem w emailach o nr paczki i jakim kurierem wyslane zostało to teraz przez pomylke poczta wyslane jest podobno i dziś proszę o dowod ze zostało wyslane hm zobaczymy może odpisze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum