Wysłany: Nie Wrz 15, 2013 08:02 [R75] od strony pasażera zimny nawiew ciągle przyczyna??
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
witam wszystkich wszystko działało jak należy a wczoraj patrze że z mojej strony ok a od strony pasażera ciągle daje zimne powietrze pomóżcie co sprawdzić i gdzie szukać! wielkie dzięki
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 15, 2013 08:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Musisz zajrzeć od strony pasażera pod nogi. Obok schowka jest silniczek. Wyciągnąć, rozebrać, potraktować"kontaktem" i ssprawdzić. Jak to nie pomoże, to trzeba nowego szukać
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
właśnie sprawdziłem chodzi tak samo jak od strony kierowcy wyjąłem nagrzewnice i- połowa zimna jak lud więc wypłukałem wodą pod ciśnieniem i wsadziłem spowrotem i jest lekka poprawa - więc skoczyłem po płukacza do chłodnic wyjąłem znowu nagrzewnice( dobrze że łatwo to zrobić ) zalałem płukacza i ide zjeść acie może jakieś sugestje jak dokładnie wypłukać ją???
no właśnie widze bo kanaliki zapachgane ostatnie że szok no cóż człowiek na błędach sie uczy eh najgożej że nie dam rady ich przepchać
[ Dodano: Nie Wrz 15, 2013 12:49 ]
no a jak nie wyczyszcze to by sie przydało kupić ale patzre że nie ma nowych same używki
[ Dodano: Nie Wrz 15, 2013 14:39 ]
chyba sie udało - godzine sie oczyło w płukaczu do chłodnic i w gorącej wodzie a potem gorąca woda z kwase cytrynowy - założyłe i obie strony grzeją może pasażera ciut słabiej ale grzeje - ha nigdy więcej uszczelniaczy do chłodnic
bawet jak ustawie cieple to tam leci zimne a wydaje mi sie ze skoro chce zagrzac auto od srodka to powinno chyba leciec tez cieple i tam. czy to jest tylko i wylacznie do klimatronika?
dodam ze nawiew na nogi na tylnej kanapie daje cieple powietrze tak jak i z przodu
Ten typ tak ma i nie szukaj dziury w całym
Ciepłe powietrze będzie leciało z dolnych kanałów pod siedzeniami, zza podłokietnika tylko i wyłącznie zimne.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum