Wysłany: Pią Gru 27, 2013 14:08 [R420] Czy to dymi z kolektora?
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Już mnie to wkurza, że auto łądnie wypachnię, a po wieczorze jak odpalę i zapomnę zamknąć obieg to smród że szok.
Oto winowajca smrodu:
http://www.youtube.com/watch?v=1bGOsXRH_Tc
Pytanie skąd dokładnie? Kolektor czy jakieś inne miejsca jeszcze możliwe? Można kolektor jakoś zapaćkać cementem do tłumików na łączach? Może uszczelka gdzieś puściła.
raczej nikt tego za Ciebie nie sprawdzi. Wątpliwe, żeby pękł kolektor. Prędzej łącznik elastyczny, albo wydmuchało którąś uszczelkę. Może być też, że po prostu skądś olej/paliwo leci na wydech.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
łącznik elastyczny nie za bardzo właśnie. Na kanale dym z niego nie leciał, tak jak tutaj To coś wyżej. Ciężko tam zajrzeć nic specjalnego nie widać.
Olej i paliwo też nie, bo to jest zawsze jak silnik jest zimny, później nie kopci. Przez pierwsze 10 minut tak jest.
Wysłany: Sob Gru 28, 2013 11:11
No kiepsko widać, zdejmij osłonę i do lepszego światła się przygladnij, a jeżeli tylko na zimnym to może popatrz w okolicach zaworu EGR, to tylko przypuszczenia, sam musisz to obczaić, powodzenia
a może to ze wspomagania leci idą tam przewody i może gdzieś się poci i kapie na wydech
Miałem podobnie tylko ze z przodu silnika mi kapało na kolektor wydechowy tez takie chmury szły i smród
_________________ Roverek 420 2.0 16v t serii
VW Passat B6 1.9TDI
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum