Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Dobra Panie i Panowie szybko, zwięźle i na temat. Jak w temacie czy wiecie czy jest jakiś TAŃSZY zamiennik tego czujnika?
Bo ok. 400/500zł w intercars to dość drogo
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 16, 2014 22:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dobra Panie i Panowie szybko, zwięźle i na temat. Jak w temacie czy wiecie czy jest jakiś TAŃSZY zamiennik tego czujnika?
Bo ok. 400/500zł w intercars to dość drogo
...na allegro są zamienniki do BWM "made in china" nawet logowane Simens ale nie warto! ja kupiłem i po kilku miesiącach padł a na dodatek spowodował kosztowne poszukiwanie usterki gdyż komputer diagnostyczny nie wyrzucał błędu ...dopiero sugestia żeby mechanik sprawdził ten czujnik i wymiana na oryginalny zakończyła sprawę
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Na 100% czujnik położenia wałka rozrządu. W zeszłym roku miałem takie same przygody z moim R 75
Odpalał na zimnym za pierwszym razem ,po rozgrzaniu można było kręcić kilka razy a i tak nie zapalał ,strasznie to było irytujące. Gdy pojechałem po zakupy i po wyjściu ze sklepu auto nie odpalało.Bardzo łatwo to zdiagnozować wystarczy że odkręcisz czujnik( jest przykręcony na jedną śrubkę klucz nr.8 ) i zanurzysz na chwilę w zimnej wodzie żeby go ostudzić. Montujesz z powrotem i auto na pewno odpali.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum