Wysłany: Sro Sty 22, 2014 18:42 [R25] Pilnie szukam pomocy. zgasł podczas jazdy (kapa silnik
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witajcie mojej kobiecie wczoraj padło rano auto tz. ujechała ok 800 metrów złapało zamulenie i zgasło podczas jazdy .
-Sprawdziłem iskra jest
-świece ok
-pompa paliwa pompuję
-pasek rozrządu cały
-akumulator nowy naładowany
Auto kęci ale nie odpala więc postanowiłem scholować rovera do mechanika ponownie sprawdziliśmy wyżej wymienione rzeczy oraz sprawdziliśmy kompresję i tu niespodzianka Kompresja tylko hmm nie wiem na jakim cylindrze ale chyba 1, i 2 wynosiło 11 , na 3 wynosiło 8 a na 4 wynikało na 0 WTF ? Może być przyczyną niepalenia autka ? Co mogło być przyczyną takowej usterki olej wymieniony i nie ubyło ani grama . Instalacja LPG w aucie założona ok 3 miesięcy temu .
Mechanik wyliczył mi koszt naprawy na dzień dzisiejszy jutro będzie ściągał sondę by sprawdzić jak wygląda tłok . Koszt ok 1300 zł z planowaniem głowicy i robocizną , zawory,uszczelniacze i wszystko co potrzebne .
Sorry może chaotycznie napisane ale jestem troszkę zmieszany co do odczuć
Doradźcie cosik .
_________________ Pasja - to coś, co pomaga Nam uciec od codzienności, coś co pozwala Nam wyzwolić z
siebie emocje, stać się prawdziwym sobą...
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 22, 2014 18:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum