Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam. Niedawno nabyłem roverka 214i. Już w czasie kupna dawały znać o sobie łożyska w tylnych piastach. Potrzebuje pomocy przy ich wymianie. Z tego co znalazłem na naszym forum i w sieci, to w moim roverku mogą być dwa rodzaje pierścieni ABSu. Albo koronka albo pierścień. Samochód z 98 r. Wyposażony w hamulce tarczowe z tyłu.
Częściowo już dobrałem się do piast. Jakie było moje zdziwienie gdy po zdjęciu tarczy hamulcowej ukazała mi się koronka od ABSu, ale zamocowana między tarczą a piastą i łożyskiem. Z tego co wyczytałem to ta koronka powinna być nie od strony gdzie szpilki wystają, tylko za tym dyskiem do którego są szpilki przymocowane.
Ktoś z forumowiczów spotkał się z takim przypadkiem? Jakie piasty mam w takiej sytuacji kupować?
Ostatnio zmieniony przez smiglo83 Czw Lut 06, 2014 15:11, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 06, 2014 14:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum