zalezy czego szukasz czyż nie? albo limuzyny albo coupe
Dobre pytanie.
Samochodu, którym przyjemnie i bezproblemowo można szybko jeździć. Długie i krótkie odległości, także miasta.
Chodzi mi głównie o różnice miedzy tymi dwoma pojazdami - dlatego spytałem o Wasze odczucia. Podobają mi się, i gdyby połączył ich zalety - dalyby niemożliwie dobre autko ale muszę wybrać jedno, na oba nie wyrobie finansowo na pewno.
Stad pytanie w tym dziale.
Na ile różni się ich dynamika jazdy i osiągi w rzeczywistosci? Czy 200 jest dużo mniej komfortowa, ma jakieś wady?
W szukajce nie znalazłem odpowiedzi, może zle szukam - może jej nie ma.
Tak na szybko.
R600Ti to rodzinna, wygodna limuzyna z dużym bagażnikiem i niezłymi osiągami.
Natomiast R200 Coupe, to typowo sportowe auto, którym w miarę wygodnie mogą podróżować tylko 2 osoby, bagażnik nie imponuje wielkością i komfort podróżowania jest dużo mniejszy niż w R600, za to frajda z jazdy i osiągi są troszkę lepsze.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jakbym miał wybierać auto dla siebie do jazdy to bez dwóch zdań R620Ti.
Bardzo wygodnie mi się nim jeździło, osiągi bardzo dobre. Jedynie znalezienie sprawnej sztuki pod względem mechanicznym i blacharskim ciężko może być znaleźć.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Dziękuję za pomoc.
Czyli jednak 620 Ti ma przewagę pozytywnych cech, pomimo nieco słabszych osiągów.
Wiec tego szukam.
Kto wie, może bezinwazyjnie da się go odciążyć - i będzie szybszy, niż te 7 do setki.
Też pytanie, w jakim czasie osiąga 200 i jak szybko maksymalnie można jeździć, żeby nie orać silnika - przełożenia są chyba dość niskie w fabrycznej skrzyni.
Mam nadzieję, że to 200 to nie na drodze publicznej, przecież to 15+ letni samochód.
Już widziałem raz w życiu zawiniętego na drzewie rovera 600. Tak tylko piszę ku przestrodze.
600-ta to zawija się na czymkolwiek, to chyba niecałe 2 gwiazdki miało w EuroNCAP
przy niektórych prędkościach to chyba każde auto się zawinie na drzewie, i testy euro nic do tego nie mają. zresztą umówmy się te testy to kpina wg mnie przynajmniej...
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Nie Paź 12, 2014 15:41
greg, 25 miala pare lat pozniej 3 gwiazdki i lepeij po tescie wygladala niz 600ta, 45 nie ma w euroncap a jak sie sklada nigdy nie widzialem, fakt ze 600 to jedno z najgorszych aut w historii tych testow, a jako ciekawostka rover 100 dostal az jedna gwiazdke
slax, bez obrazy, ale kpiną jest to jak 600-ta zachowuje się przy zderzeniu
Ale co mnie obchodzą te testy, kiedy one maja mało wspólnego z rzeczywistością. teraz samochody są przygotowywane pod testy zderzeniowe, żeby wypadały jak najlepiej bo w oczach klienta to dobrze wygląda, i tyle. fakt jest taki że te badania to tylko ułamek rzeczywistości, a na drodze podczas wypadku nie masz kontrolowanych warunków... takich jak w teście. co za różnica czy przy 150 wpadniesz na czołowe pod tira eR 600 czy jakimś nowym francuzem?
Po drugie ja nie klupuje auta, żeby się nim rozbijać.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Nie Paź 12, 2014 18:20
greg-si, no też nie jest najlepiej
slax napisał/a:
teraz samochody są przygotowywane pod testy zderzeniowe, żeby wypadały jak najlepiej
slax, teraz może tak, ale nie wtedy gdy projektowano 600te,
slax napisał/a:
Po drugie ja nie klupuje auta, żeby się nim rozbijać.
z pewnością, ja tylko napisałem że ten model składa się po kolizji z byle czym, co poparłem dowodem - filmem z testu zderzeniowego, przy niezbyt wielkiej zresztą prędkości
Poza tym, nikt nie zakłada że kupi auto i będzie miał kolizję
R600Ti to rodzinna, wygodna limuzyna z dużym bagażnikiem i niezłymi osiągami.
Hmmmm naprawdę to czym w takim razie jest R800 z takim samym motorem
Kolejne pytanie postawione dobrze.
Im więcej czytam, analizuję, tym więcej się modeli z silniczkiem 2.0 Turbo podoba
Nie mogło być inaczej...
Trzeba się wybrać na jazdę próbną tym i innym, ewentualnie na zlocie będzie okazja poobserwować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum