Wysłany: Nie Mar 09, 2014 10:00 [R620] nowe życie zegarów
Witam!
Wkońcu dokończyłem walkę z nowym oświetleniem zegarów w moim R600
(chodziło o dokładne doświetlenie kilometrówki "dziennej")
lecz brakuje mi czerwieni w odpowiednich miejscach
(za pierwszym razem drapiąc "bursztyn" z tablic zegarów,
zdrapałem cały obrotomierz razem z wartością 4000-6000 )
czym mogę nadać mu <widocznej> barwy czerwonej??
jakąś folią, farbą?
bo i tak jeszcze będę zmieniał oświetlenie wokół regulacji nawiewów...
<<marna jakość foto bo z tel. >>
_________________ Roverek sprzedany, miał Go zastąpić 25, ale...wyszło inaczej.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 09, 2014 10:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
chodziło o dokładne doświetlenie kilometrówki "dziennej"
A już sądziłem, że tylko u mnie prawie nie świeci "dzienna" kilometrowka
U kogoś na forum widziałem taką opcję-im wartość na obrotomierzu większa tym jest intensywniejsze podświetlenie
Zostało to zrobione chyba za pomocą intensywniejszych żarówek.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
idź do papierniczego i poproś o blok (lub kartke jeśli będą mieli na sztuki) samoprzylepne czerwone i sprawdź..
Jak kombinowałem z podświetleniem zegarka (chciałem zmienić odcień to wiem, że kartki z takiego bloku dobrze wykonują swoje zadanie)
Nie możecie po prostu zamontować w danym miejscu kolorowych diod, oddzielonych od reszty choćby kawałkiem aluminium (by nie mieć np. czerwonej poświaty przy tych obrotach, które miały być białej)?
Widziałem chyba kiedyś, jak ktoś w R200 w ten sposób zrobił zieloną strefę między 2000-3000 RPM.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum