Wysłany: Sob Mar 29, 2014 16:55 [R200] Jakie nakrętki?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Zakładam temat, gdyż przeszukałem forum i niczego konkretnego nie znalazłem. Otóż mam taki problem. Zbliża sie okres wymiany opon na letnie, a w moim Roverku kilka nakrętek jest już strasznie zniszczonych że ciężko je kluczem złapać. Postanowiłem je wymienić na nowe. I tutaj pojawia sie problem. Otóż mam felgi ameliniowe, oryginalne. I nie wiem jakie nakrętki kupić. Na Alledrogo znalazłem kilka ofert ale nie mam pojęcia czy będą pasować. Wiem że skok gwintu powinien wynosić 1.5, a szpilka to gwint M12. Moje nakrętki mają niecałe 3cm wysokości a wszystkie jakie do tej pory znalazłem mają powyżej 3cm i dlatego boje się że nie będą pasować. Pomóżcie koledzy coś odpowiedniego dobrać. Dla przykładu podaje kilka aukcji jakie znalazłem:
fajne bo dluzsze i latwiej nasadka przy nich operować, co prawda jak komus estetycznie przeszkadzają wystające około 0,5 cm z dziury felgi nakrętki to już inne musi sobie znalezc
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lis 2012 Posty: 235 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Mar 30, 2014 20:26
Te z drugiej aukcji mają gumowe podkładki pod kołpak więc chyba odpadają, ja ostatnio kupiłem komplet tych z pierwszego linku i są eleganckie
http://allegro.pl/nakretk...4033614458.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum