Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 18:56 [r75] Falujące obroty, nierówna praca silnika
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam,
od jakiegoś czasu mam problem ze swoim Roverkiem. Gdy mam odpalone auto na postoju falują obroty w przedziale 600-900 rpm oraz nierówno pracuje silnik, jak wyjdę z auta to dosyć mocno słychać jego nierówną pracę, pracuje głośniej, za chwilę ciszej i tak w kółko.
Co może być powodem takiego stanu rzeczy? Co radzicie?
Zaznaczę, że mam benzyniaka 2.0 v6. Te objawy występują na zimnym jak i rozgrzanym silniku.
Pozdrawiam i dziękuję za każdą pomoc, Maciej
_________________ R75, 2.0, V6, 150 KM, benzyna/lpg, automat, 2001r.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 18:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Oddałem auto do mechanika, okazało się, że uwalona jest cewka na trzecim cylindrze - takie info otrzymałem. Może mi ktoś podać aukcję na allegro gdzie mogę odpowiednią cewkę zakupić? (nie znam się na tym, nie chcę kupić złej). Kolejne pytanie, musi być nowa czy może być używana?
Druga sprawa, mechanik wyczaił, że mam do wymiany wentylator chłodnicy... chodzi pewnie o silnik wentylatora, wszystkie są takie same? (również proszę o link do allegro, sam wyczaiłem ten: http://allegro.pl/wentyla...4117767254.html - może być? jest sprawny, dają gwarancję rozruchową)
pozdrawiam, Maciej
_________________ R75, 2.0, V6, 150 KM, benzyna/lpg, automat, 2001r.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum