Witam. Mam pytanie czy może mi ktoś powiedzieć bądź podesłać zdjęcia jak będzie wyglądać auto z oponą 165/50/15 przy obniżeniu -40?? Teraz mam opony 195/50/15 przy obniżeniu -40 i wszystko ok tylko że okropnie to wygląda i chciałem wrzucić niski profil opony i zrobić lekki naciąg. Obawiam się czy nie będzie za dużego prześwitu przy takim profilu i naciągu.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 06, 2014 14:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mi tam sie naciag nie podoba osobiscie pozatym rozumiem ze masz szerokie felgi bo na waskiem naciag bedzie wygladal kiczowato;p 195/50/15 to nie jest wysoki proil zaloz normalna opone tyle ze z profilem 45 i powinno byc spoko:) ja to na twoim miejscu przy glebie bym sie pokusil o fele 16 i opone 195/45 to by byl fajny efekt;p
felgi to RH Artec te ze zdjęcia. Mi akurat naciąg sie podoba tylko delikatny zeby dalo sie z tym normalnie jezdzic. Z ta opona 165/50/15 wyglada tak http://www.tyrestretch.co..._R15_Nankang_6/
Wiadomo ze 16 bylyby duzo lepsze ale coz narazie mnie nie stac
zy może mi ktoś powiedzieć bądź podesłać zdjęcia jak będzie wyglądać auto z oponą 165/50/15 przy obniżeniu -40??
Moim zdaniem będzie to dość kiepsko wyglądać.
Przy oponie 165/50/15 zmniejszysz średnicę koła o 30mm, co spowoduje większą przestrzeń między kołem, a nadkolem o 15mm z każdej strony. Będzie wtedy wrażenie wielkich nadkoli a małych kółek. Auto najlepiej wygląda, jak koło wypełnia niemal całą przestrzeń nadkola.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Profil się nie zmieni, ale zmieni się przez to średnica koła. Profil opon to stosunek wysokości opony do szerokości opony wyrażony w %. Zatem opona 195/50 będzie wyższa niż 165/50, ale np będzie niższa niż np 225/45
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum