Wysłany: Pią Kwi 25, 2014 18:35 [R420] nie reaguje pedal gazu. spada z obrotow.
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam,
otoz mam taki problem, jadac rano do pracy pojawil sie problem, naciskajac pedal gazu zaczal spadac mi z obrotow, np na 2 biegu, gaz na ziemi a obroty spadaja i samochod zwalnia. puszczajac calkowicie i naciskajac ponownie gaz zalapie, lecz po jakims czasie (czasami 100m, czasami 10m, czasami 500m) powraca, popoludniu jakos tego problemu nie mam. na biegu jalowym wszystko jest okej. odpala bez zarzuty, przewody paliwowe pelne, filtr paliwa wymieniony.
Macie jakies teorie na ten temat, jakies pomysly co to moze byc?
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 25, 2014 18:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Mar 2013 Posty: 27 Skąd: Gliwice - Wieruszów
Wysłany: Nie Maj 04, 2014 17:18
poczyść kostki z potencjometru gazu tam gdzie biegnie linka i z nastawnika pompy tam gdzie wchodzi taka okrągła wtyczka. u mnie za pierwszym razem pomogło. za drugim razem padł mi czujnik pedału hamulca trzeba zrobić zworkę. za trzecim razem miałem syfiate paliwo i zatkał mi się filtr.
roverem zrobiłem 70 tyś i niebył zadbany a na chwilę obecną ma 370 tyś i teraz niedomaga z chłodzeniem bo mi się przegrzewa przy mocniejszej jeździe pow 90.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum