Wysłany: Wto Cze 03, 2014 10:52 rover 45 czy warto
witam
witajcie po dłuższej nieobecności.
na necie znalazłem coś takiego:
http://otomoto.pl/rover-4...-C33313977.html
moze mi kos pomóc co to za silnik i czy warto go kupić.
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 03, 2014 10:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Cze 03, 2014 11:10
wady i zalety tego silniczka moze ktos zna?
Pytam sie dlatego ze wczesniej miałem benzymiaczka z lpg a za dieslami zabardzo nie przepadam ale ...... moze sie przełamie do diesla
wady i zalety tego silniczka moze ktos zna?
Pytam sie dlatego ze wczesniej miałem benzymiaczka z lpg a za dieslami zabardzo nie przepadam ale ...... moze sie przełamie do diesla
Zaletą jest to że mało pali,a wadą jaką na razie zauważyłem to jest cienka blacha.Przekonałem się po ostatnim gradobiciu.Więc Kolego nie masz czego się bać diesla.Zrobiłem w ciągu 5 miesięcy 10 tyś km i jestem bardzo zadowolony.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Cze 05, 2014 08:37
czasem padają pompy ale w poliftach to chyba się jeszcze nie zdarzyło u nas na forumie, wiadomo na handel to ten R odpicowany i trzeba na żywo go dokładnie obejrzec ale dobrze wygląda ja klekota polecam, daje rade silniczek + całkiem dobre spalanie
Cena + opłaty zdaje sie czyli jakieś 10 tys wyjdzie...z racji na rocznik się opłaca, ale przebieg zapowiada że zapewne będzie trzeba szczególnie zadbać w końcu nawet jak na diesla to już swoje zrobił
Zależy na czym Tobie zależy bo czasami R75 w podobnej cenie dostaniesz...no na pewno nie z 2005 ale klasa też inna
Wysłany: Sob Cze 07, 2014 08:24
osarro napisał/a:
Cena + opłaty zdaje sie czyli jakieś 10 tys wyjdzie...z racji na rocznik się opłaca, ale przebieg zapowiada że zapewne będzie trzeba szczególnie zadbać w końcu nawet jak na diesla to już swoje zrobił
że co? o co zabdac? wymienic płyny i filtry? profilaktycznie rozrząd ? bo tak to nie wiem o czym piszesz
Wysłany: Sob Cze 07, 2014 11:27
osarro napisał/a:
zuzycie silnika jak i zawieszenia...
zawieszenia może i tak, ale silnika? jesli to ori 200kkm to dla niego to jest żaden przebieg u mnie 260 niecale i lata aż miło, to nie cdtdtei z 75ki , turbo rzadko pada jesli eksploatowane odpowiednio, przepływomierz tylko w polifcie może byc małym problemem ale za to odchodzą problemu z pompą wsiadac jezdzic
Każdy lubi coś innego dla mnie jak na.9 letnie auto przebieg za.duzy nawet jak diesla ale.oczywiscie.zalezy od tego ile lat i ile km chcemy go eksploatowac i nie wyjezdzajcie.z.tekstem ze jakby mial 140 000 to musialby byc krecony bo takie te sa...oczywiscie nie za taka cene ale.cos za cos
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum