Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Mam takie pytanko, czy da sie zamontować blow off w tym modelu? Jeżeli tak to poprosił bym o jakies wsparcie techniczne i rady czy nie zrobie wiochy w dieslu
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 06, 2014 00:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w sumie to może się podobać ale w sumie to póki co diesle mało ze sportem się kojarzą a blow of kojarzy się ze sportem stąd opinie powyżej, ja osobiście to do samego diesla jestem sceptycznie nastawiony
[ Dodano: Pią Cze 06, 2014 09:43 ]
o ile do ZRa blow off w dieslu byłby ok to wg mnie do kanapy 600 nie pasuje bo ona też zbyt szybka nie jest, to jest coś jakby mieć ospojlerowane UNO z silnikiem 1.0 fire
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Cze 06, 2014 08:45
Kozik napisał/a:
ja osobiście to do samego diesla jestem sceptycznie nastawiony
kij z tym, silnik jak silnik(sa opinie ze lpg to zło ), ale blow off niewiele daje w benie a w dizlu panują wręcz opinie że szkodzi, nie nie podam teraz źródła ale nawet przedwczoraj znowu gdzies o tym nawet czytałem.
Kajup, Poczytaj sobie najpierw do czego Blow Off służy i po co się jego stosuje na google pełno info jest Nie jest to z powodu dźwięku To jest akurat miły bypass product
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
w dieslu nie ma przepustnicy wiec blow nie działa tak jak trzeba. Blow off valve, ma to samo zadanie do Dump valve. Po zamknięciu przepustnicy rozpędzone powietrze uderza o nią, cofa się i wyhamowuje turbinę przy okazji ją uszkadzając. Dlatego montuje się zawory BOV i DV. DV upuszcza powietrze spowrotem do układu (np przed turbo) natomiast BOV wali w atmosferę, powodując to ładne hatoszszszs
tak to działa w moim ZS https://www.youtube.com/w...xtZwfRKdLPhYh_w
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum