Wysłany: Czw Maj 29, 2014 22:54 [R200] Termostat/ temperatura?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam wszystkich
Mój problem polega na tym ze wszystko było ok do czasu gdy podczas jazdy spadała mi temperatura więc wymieniłem termostat na Werneta jednak po wymianie okazało się ze jest to samo wiec kupiłem termostat Gates i zareklamowałem Werneta gdzie reklamacja została przyjęta.( wernet wadliwy)
Termostat Gates według mnie działa dobrze wąż górny się nagrzewa dolny jest chłodny później wąż dolny nabiera powoli temperatury jest wszystko ok wentylator się włącza.
Problem polega na tym że mam nietypowe wskazania temperatury temperatura czasem rośnie do połowy skali powoli i się utrzymuje czasem spadnie na sam dół i zaraz szybko wskoczy na połowę , innym razem spadnie i się podnosi prawie do połowy i powoli idzie w górę i zatrzymuje się na połowie tak się dzieje przy normalnej jeździe ekonomicznej , to samo jest jeśli zgaszę samochód i odpalę ponownie.
Czy to czujnik do wymiany?
Przypomnę że termostat nowy, układ płukany i przedmuchany, nowy płyn, odpowietrzony tą śrubką na metalowej rurze, korek wlewu płynu ok ponieważ podmieniłem z Diesla myśląc ze to korek.
Proszę o odpowiedzi?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 29, 2014 22:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czujnik temperatury na zegary do wymiany symbol YCB100370
Miałem dokładnie to samo i też niepotrzebnie wymieniłem termostat.
(Podobno na Vernet jest najwięcej reklamacji)
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum