Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam. Temat zakładam w zasadzie z ciekawości. Mianowicie dość powszechne i tanie stają się żarówki typu LED. Moje pytanie do znawców tematu: czy po założeniu takiej żarówki komputer nie będzie sygnalizował przepalonej żarówki? To znaczy na jakiej podstawie komputer daje taki sygnał. Czy jest to przerwa w obwodzie, czy spadek napięcia?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 12:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 13:13 Re: [R75] Żarówki LED
z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że się nie sprawdzają kupiłem jakiś czas temu takie na allegro ponoć tak zrobione że "okłamują" komputer ale efekt był taki że po podłączeniu świeciły postojówki a nie chciały się zapalić pozycyjne i komputer sygnalizował przepalone żarówki. (dlatego te co kupiłem ostatecznie wylądowały w lampce oświetlającej wnętrze choć nie na długo bo białe światło robiło nie ciekawe wrażenie)
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
ja osobiście zamontowałem w podśwetleniu tablicy ledy i oczywiście komputer zaraz pokazał ze spalona żarówka, wiem ze wystarczy równolegle wpiać rezystor ale jakiej wartości to nie wiem trzeba pokombinować, ja osobiście podłączyłem równolegle zwykła zarówkę która dałe w obudowe i zamocowałem pod klapą bagażnika jako dodatkowe swiatło ośwtlejące bagażnik i problem znikł efekt moim zdaniem elegancki hromy ładnie się odbijają w nocy bo kupiłem ledy super power
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
Ja wymieniłem w postojowych na żarówki typu LEDniebieski ślicznie to wygląda ale komputer czyta to jako przepalone żarówki i denerwuje mnie po woli ta żółta żaróweczka na zegarach która o tym przypomina
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 17:22
Próbowałem oszczędzić alternator i zrobiłem podobnie jak koledzy,ale po jakimś czasie stwierdziłem,że wygląda to jak tuningowany golf mojego sąsiada(totalna wioska) i wróciłem do żarówek.
_________________ Sprawdzajka pisowni nie boli.
hvil [Usunięty]
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 19:05
a jak to rozwiązac by komp nie swirował, w mazdzie mam zamiast wstecznych i na serio duuuzo wiecej daja.
Na razie dostępne są tylko żarówki do oświetlenia tablicy (rurkowe),oraz postojówki-oba rodzaje na razie jeszcze drogie ,ale spełniają dobrze swoją rolę.Brak komunikatu o spalonej żarówce! http://moto.allegro.pl/po...1381680249.html
Jest tego dużo więcej-to tylko przykład.
Pozdro
tu http://allegro.pl/18-led-...2009273247.html np: są żarówki led które nie mają błedu spalonej żarówki , pasują do światła stop , świateł cofania. Do świateł cofania sam sobie zamówie np: na wstecznym będzie duuuużo lepiej wszystko widać
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 17:44
U mnie było wszystko OK,ale syn kupił trochę tańsze postojówki i czasami komputer w peugeocie ich nie rozpoznawał.Wszystko chyba zależy od ceny i producenta.
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 22:09
Moje zdanie: za 29 zeta będą świeciły jak żarówki w syrence mojego ojca. Nie ma mocnych na halogen,bo jak narazie żaden LED nie daje tyle światła i to mogą być wyrzucone pieniądze. Usiłowałem zaoszczędzić w domu i wydałem kilkaset złotych na LEDy i powoli znoszę ze strychu poprzednie żarówki.
W aucie ograniczyłbym się tylko do pozycyjnych i stopów.
W aucie ograniczyłbym się tylko do pozycyjnych i stopów.
popieram, haszczyc, bedziesz na tych zarówkch led H7 jeździł jak choćby bez..... zero oswietlania drogi.... sam kupiłem pseudo xenony i czasem wydawało mi sie ze wo góle nie miałem włączonych swiateł, wkonu postanowiłem kupic z boscha i nie załuje bo doswietlają świetnie choc tanie nie były, teraz zostały mi tylko do wymiany zarówki z siwteł drogowych bo poprzednik zamontował tez jakieś badziewie ... pozdrawiam
a co do postojówek to jestem po montażu tych zarówek,
http://moto.allegro.pl/za...2208140033.html
barzo dobry kontakt z sprzdawca i baaaarzo szybka dostawa a i siedziba znajduje sie w twoim miesice haszczyc wiec mogł byś sam osobiście podjechac
ponizej foto dla porównania
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 21:04
21matys napisał/a:
postanowiłem kupic z boscha
Jaki model, że aż tak bardzo białe są? Ja miałem Osram Night Breaker i były lekko jaśniejsze niż zwykle Magnet Marelli lub Philipsy, no i spaliły się po 3 miesiącach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum