Wysłany: Sro Maj 06, 2009 21:52 [R220 SD] Po wymianie przegubu dalej stuka
Początkowo podczas energicznego skrętu w lewo słychać było stukanie z lewej strony samochodu. Wymieniłem więc przegub zewn. Zaraz po wymianie przegubu początkowo było OK, jednak z czasem znów zaczęło stukać.
Jeżdżąc dziś po mieście zauważyłem, że stuka mi obecnie zarówno przy skręcie w lewo, jak i prawo. Problem dotyczy oczywiście startu np. ze skrzyżowania lub spod świateł, podczas dość energicznego skręcania. Jadąc prosto - stukania nie ma.
Czy można zatem uznać, że stukanie wywołuje nie przegub lecz coś innego?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 21:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odkopię temat, bo nie ma sensu zakładać kolejnego. U mnie również występuje stukanie przy ruszaniu, i skręcie kół. Jest to 1 pojedyńczy stuk. Co najgorsze, słychać go nawet jak auto stoi i kręcę kierownicą. Za każdym razem w pewnym momencie coś stuknie i tyle (tylko że ciszej niż jeżeli bym ruszał). Podczas ruszania dźwięk tego jest strasznie głośny. Również stawiacie na przegub wewnętrzny? Wymieniłem 3-4 dni temu gumy od stabilizatora (buda przestała skrzypieć), a w marcu 2 wahacze.
_________________ A driver don't pick the car. The car'll pick the driver.
It's a mystical bond between man and machine...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum