Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Mar 2003 Posty: 106 Skąd: opolskie
Wysłany: Wto Cze 10, 2014 14:13 [R75] po wymianie zawou regulacji ciśnienia w pompie cr..
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam
Po wymianie zaworu reg. ciśnienia w pompie cr słychać teraz dość dziwną pracę silnika. Niby wszystko OK, silnik pracuje równo, ale podczas przyspieszania lub odpuszczenia pedału gazu, słychać taki dziwny jęk (jakby wycie), Czy możliwe jest że przyczyną tego może być zawór?. Nadmieniam, że wymieniłem na nowy firmy bosch. Może on powodować jakieś zmiany w ciśnieniu paliwa, że daje to takie dziwne pojękiwanie ?
pozdrawiam wszystkich
riki
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 10, 2014 14:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Mar 2003 Posty: 106 Skąd: opolskie
Wysłany: Sob Cze 21, 2014 14:58
Witam
Ciężko mi nagrać ten dźwięk, ale przypomina zacierający się silniczek od autka zabawkowego. (no to najbliżej jakby coś się zacierało)
Wymieniłem dla sprawdzenia czy to ma związek z tym zaworem i okazuje się, że po wymianie na stary wszystko jest OK. Nie słychać żadnych niepokojących dźwięków.
No i teraz nie wiem, jaki wpływ ma ten czujnik na takie odgłosy (w tle pracy silnika).
Może to faktycznie jakieś odgłosy przelewania nadmiaru paliwa do zbiornika pod ciśnieniem, czy co.
Pozdrawiam wszystkich
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum