Wysłany: Wto Cze 24, 2014 06:32 Prośba o przepatrzenie i ocene
Witam, być może już niedługo będę miał okazję zakupu nowego samochodu...i mój wybór padła na ROVER'a 75 w dieslu, mam nadzieje że będzie to dobry wybór i nie będę żałował...przesiadam się z BMW e46 z 2004 roku więc z młodszego na starszy ale wygląd wizualny mnie powalił bardzo proszę starych wyjadaczy marki na zerknięcie na kilka moich typów i ocenę..z góry bardzo dziękuje.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 287 Skąd: Polska
Wysłany: Wto Cze 24, 2014 09:48
marcinsk, dwa jasne miały rozwalony przód, w drugim jasnym kierownica obszywana może oznaczać kamuflaż dla dużego przebiegu, tapicer się nie popisał bo odcień materiału jest inny niż reszty, dodatkowo ubogie wyposażenie makabrycznie ... zupełnie jak mój . W czarnym nie ma czujnika deszczu, jest sterownie tempomatem ,ale czy jest też nie dałbym sobie głowy uciąć, jeśli jestem w błędzie niech ktoś mnie poprawi.
_________________ Lubię roverki, jeszcze bardziej rowerki.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 287 Skąd: Polska
Wysłany: Wto Cze 24, 2014 12:50
Zarówno jeden jak i drugi maja kiepsko błotniki spasowane, niektórzy blacharze maja z nimi problem bo jak zauważyłeś błotnik łączy się ze zderzakiem i maską, a nie tak jak w większości aut z reflektorem, stąd trudność ze spasowaniem. Jeśli chodzi o oględziny to o dieslu się nie wypowiadam bo sam mam benzyniaka, blachy nadwozia sprawdzasz tak jak w każdym aucie, a jeśli chodzi o typowo rovera 75 to z własnego doświadczenia proponuje sprawdzić: ogrzewanie, przy rozgrzanym aucie powinno dmuchać ukropem z każdego nawiewu bez wyjątku, sprawdź czy wykładzina sucha choć to trudne podczas oględzin, sprawdź działanie centralnego, po dwóch naciśnieciach pilota wszystkie drzwi maja być otwarte, reszte znajdziesz na forum.
_________________ Lubię roverki, jeszcze bardziej rowerki.
1.
- z zagłębia handlarzy
- auto było holowane - zaślepka przedniego zderzaka uszkodzona i niespasowana
- odpicowane auto, jak i zdjęcia photoshop
- brak informacji o przebiegu - pewnie jeszcze nie ustalili czy 150k czy 180k
- rysa PP - drzwi i okolice - nie wygląda to na odbicie
- rysy na zderzaku z tyłu
- pomalowane progi i doły zderzaków - rocznik 2000 chyba powinien mieć czarne
- tempomat i roleta, brak kontroli trakcji - sprzedający pisze, że ma
- źle spasowana klamka wewnętrzna kierowcy
- kierownica wygląda na malowaną
- opis typowo handlarski - cud, miód, malina
2.
- ten sam handlarz z zagłębia
- jak już inni pisali - źle spasowany przód
- brak 7 w emblemacie
- golas
- kierownica obszyta
- zużyte reflektory
- radio "CODE" - jak nie ma kodu to radio to śmietnika się nadaje
- przebieg nierealny, biorąc uwagę powyższe
3.
- jak już inni pisali - źle spasowany przód
- b. kiepskiej jakości zdjęcia
- mocno wyeksploatowana skóra
- raczej 1 właściciel w PL
- przebieg chyba naciągany jak patrzę na tą skórę
- lampy zapalone - nie widać czy zużyte
- najbogatsza wersja - brak tempomatu, szyberdachu, navi, komputera pokładowego
bardzo dziękuje za opinie na temat tych samochodów, kurcze nie dopatrzyłem się tam takich rzeczy oczywiście ze względu na pewno na brak znajomości marki...jeszcze raz dziękuje bo byli to moi faworyci ale pozwolę sobie w takim razie na umieszczenie jeszcze jakiś modeli z prośbą o sprawdzenie. Mam nadzieje że nie pod padnę wklejaniem kilku linków..
http://otomoto.pl/show?id=C33533939
ciężko stwierdzić coś na temat środka
http://olx.pl/oferta/rove...html#a86074aa5e http://olx.pl/oferta/ladn...html#774a51ab57 http://olx.pl/oferta/rove...html#0768f2ebb3
tu by pasowało bo mam mega blisko.
z góry dziękuje za sprawdzenie, jeżeli chodzi o wyposażenie to poza elektryką klimatyzacją i radiem raczej nic więcej nie potrzebuje, w obecnym samochodzie w zasadzie tylko to posiadam i wystarcza, może jest to spowodowane tym że w samochodzie nie spędzam zbyt dużo czasu rocznie robię 5000 do 6000 km więc tutaj nie mam wielkich wymagań. Tylko chciałbym Waszej opinii jako znawców marki czy dany samochód jest sen jechać obejrzeć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum