Wysłany: Sob Maj 18, 2013 15:36 [R75] Regulacja fotela
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
Panowie mam troche glupie pytanie, otoz dzisiaj troche mi sie rozlecial fotel kierowcy tzn. nie moge go podniesc problem polega na tym ze mam jeden precik ktory jest polaczony z mechanizmem do podnoszenia i opuszczania bo jak podnosze ta " wajche" z lewej strony kierowcy to widac jak sie te pret rusza nie wiem gdzie wsadzic ta druga koncowke. Wiem ze to troche glupio brzmi ale troche ciezko jest jezdzic z fotelem mx podniesionym moze wiecie gdzie to cholerstwo umiescic, a jak byscie jeszcze dysponowali zdjeciami to byloby super a i tak przy okazji jeszcze jedno male pytanko odnosnie dolewania plynu do zbiorniczka od sprzegla, czy jak go odkrece wyjme ta gumke doleje zakrece to musze tak czy inaczej odpowietrzyc
Z gory dzieki za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 18, 2013 15:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odnośnie fotela to nie pomogę. Jeżeli chodzi o pompkę to jeżeli nic się nie dzieje tzn
-biegi wchodzą dobrze lekko
-pedał jest na odpowiedniej wysokości
-pedał jest twardy
-przy jeździe na półsprzęgle nie robi się nagle miękki
to wystarczy dolać profilaktycznie jeżeli jest go za mało. Jeżeli dawno nic nie było robione to warto przepłukać z brudu cały układ ale trzeba pamiętać o dobrym odpowietrzeniu.
Z ta pompka to niestety ale mam problem bo jakies 1k km. temu odpowietrzalem i niestety ale dzisiaj znowu musialem to samo zrobic ale na cale szczescie sie udalo. Gorzej z tym fotelem walczylem walczylem ale niestety poleglem i nie mam pojecia gdzie musi isc ten pret, a jazda na max. podwyzszonym fotelu nie jest wygodna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum