Wysłany: Sob Cze 28, 2014 01:03 [R75]Wymiana pompy wody
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam, czy ktoś osobiście wymieniał pompę wody? Strasznie mało miejsca. Czy trzeba wyciągnąć silnik czy da się prościej. Na allewszystko znalazłem 2 pompy, Bugatti za ponad 200zł, druga SRL za 130zł. Którą zamówić?[/code]
_________________ szkoda mi go będzie
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 28, 2014 01:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ciężko to nazwać dojściem ale jakoś sobie radzę. Czekam na pompę wody jutro ma u mnie być. Wie ktoś może czym uszczelnić króciec wchodzący do termostatu? Jakiś rozmiar, nr. U mnie chyba było coś w rodzaju teflonu nawijanego.
Jego średnica wewnętrzna jest średnicą tej rurki, średnica zewnętrzna + 4mm. U mnie też nie było go w komplecie z termostartem, dokupiłem w pierwszym lepszym motoryzacyjnym.
Możliwe, że miałeś tam oring. U mnie był właśnie niebieski. A nie wolisz wymienić tak przy okazji termostatu ? Słyszałem, że stare lubią przeciekać na nowej pompie. Koszt 180 pln, a nie będziesz za chwilę znowu wszystkiego wyciągał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum