Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Od pewnego czasu tylne głośniki w moim samochodzie kończą swoje życie. Już przy niewielkim poziomie niskich dźwięków zaczynają strasznie charczeć. W związku z powyższym postanowiłem je wymienić. Jeśli chodzi o dobór nowych głośników to na forum można znaleźć informację na ten temat. Niestety nie udało mi się znaleźć informacji o sposobie demontażu tylnych głośników w moim samochodzie. Czy jest możliwość aby zdemontować głośniki bez demontażu tylnej tapicerki z podszybia, np poprzez demontaż osłon z nad głośników?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 16, 2014 12:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Myślałem, że są przymocowane na stałe do obicia, ponieważ jedną z nich próbowałem podważać i w jednym rogu odpięła się. Jednak jak próbowałem ją wcisnąć na miejsce to już nie chce wskoczyć. Czyli jesteś pewien, że spokojnie mogę podważyć i powinna wyjść tak?
Tak, powinna wyjść. Niestety oryginalne maskownice dają się zapiąć jedynie z fabrycznymi głośnikami i wstawienie tam innych głośników będzie słabo wyglądać. Nie pomaga użycie maskownic od wstawianych głośników, bo gniazdo w tylnej półce nie jest okrągłe. Wstawisz, zobaczysz sam jak to wygląda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum