Jestem nowym "użyszkodnikiem" forum i od razu pierwsze pytanie
Ma to być pierwszy SUV w rodzinie, ma nim jeździć żona, głownie miasto, czasem trasa, teren tylko z przypadku. Ma być wysoko (widoczność), ma być bezpiecznie (kierowcy zwykłych osobówek mają mieć świadomość, że jak nie ustąpią pierwszeństwa to po nich przejedzie), ma być w miarę oszczędnie (dlatego diesel pytanie czy ten akurat nie za mały/słaby), przesiadka z Nissana Micry, który pali w mieście 8l benzyny
Może ktoś zna to auto, widział lub zna sprzedawcę i powie, że mam się trzymać z daleka czy wręcz odwrotnie brać i się cieszyć.
Skrzynia automat (nigdy wcześniej nieużytkowana przeze mnie i żonę) - jest się czego bać, czy może te skrzynie są nie do zajechania przy normalnej spokojnej jeździe.
Całkiem ładny egzemplarz. Nie ma co się bać automatu,możliwe że wyjdzie taniej niż manual (szczególnie w kobiecych rękach - wiem z doświadczenia). Prawidłowo użytkowany i serwisowany przeżyje silnik, jak żonie osiągi micry nie przeszkadzały to na pewno nie będzie tu narzekać na brak mocy. Spalanie raczej nie powinno być wiele wyższe niż w micrze,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum