Wysłany: Sob Lip 12, 2014 14:39 [216 coupe]Problem z ustawianiem lusterek w poziomie
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1993
Witam. Odkąd kupiłem Rovera ustawianie lusterek działało tylko w poziomie góra-dół, ale na szczęście były one dobrze ustawione, więc nigdy tego nie potrzebowałem. Niemniej niedawno ktoś niemiły nadłamał mi lusterko od strony kierowcy (mimo, że zostawiłem chyba z 2m na przejście - szczegół). Lusterko składało się od 80km/h w górę pod siłą wiatru. Zakupiłem nowe, przed chwilą je zamontowałem i... niestety dalej nie da się go ustawić w poziomie, jedynie pionowo (podobnie lusterko pasażera).
Więc jadąc i chcąc zobaczyć coś w lusterku kierowcy muszę nieco się nachylić nad kierownicą.
Co odpowiada za ustawianie lusterek w poziomie? Bo jak widać (nowe lusterko - nie używane) silniczki w lusterkach są sprawne, a problem jest gdzieś "na linii" .
Może przełącznik należy wymienić, bo coś tam się spaliło?
[ Dodano: Sob Lip 12, 2014 15:39 ]
Problem rozwiązany - podmiana przełącznika rozwiązała sprawę,
Do zamknięcia
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 12, 2014 14:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum