Wysłany: Sro Lip 09, 2014 22:05 [R75] Jaśniejsze światła po dodaniu gazu.
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Zauważyłem, że przy dodaniu gazu światła (zewnętrzne i w kabinie) świecą (nieznacznie, ale zauważalnie) mocniej. Napięcie na klemach jest 14.1, po dodaniu gazu wzrasta do 14.45. Akumulator - nowy, z resztą to samo zaobserwowałem na drugim aku też. Czy to normalne?
Ostatnio wymieniłem alternator (przeładowywał napięciem ponad 17V), świeciła się kontrolka ładowania (i z czasem dołączały do niej inne). Wtedy światła były jak kule ognia. Po wymianie - wszystko ok. Na diagnostyce wyszedł błąd z przeładowaniem, kilka tygodni po usunięciu nadal czysto, więc z tym jest teoretycznie ok.
Może jestem po tym incydencie trochę przewrażliwiony (wcześniej jakoś nie zwróciłem uwagi, więc nie wiem czy też tak było), ale lepiej zapytać nić żyć w niepewności.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 09, 2014 22:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie powinno tak być, coś regulator nieprawidłowo działa.
Sprawdź masę przy alternatorze i silniku. Poszukaj speca od alternatorów w okolicy, może obejdzie się bez wymiany regulatora napięcia
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum