Wysłany: Wto Lip 15, 2014 17:28 [MG ZR 160] Potrzebny komputer we Wrocławiu
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2005
Witam ponownie
Hasło klucz do dzisiejszej zagadki - komputer we Wrocławiu.
Który warsztat w tym mieście polecacie do diagnostyki silnika, wyczytania błędów i ewentualnej naprawy? Profesjonalnej i w miarę czasowej.
Na dole info dla tych którzy lubią czytać...
Auto po wymianie uszczelki. Hulało.
Zaczęło się coś dziać z wycieraczkami, po czym przestał odpalać (charakterystyczny łomot przy przekręceniu kluczyka) - wbrew opiniom na temat popularnej wiązki tylnej klapy okazało się, że walnięta była kostka stacyjki. Wymienione.
Zaraz po odbiorze czuć było uciekającą z auta moc - w pierwszy dzień bez problemu z odpalaniem.
Na drugi dzień już odpalanie za drugim - trzecim razem. Mocy brak - przy wciśnięciu gazu auto muliło i ciągnęło w tył. Do tego zaraz po odpaleniu słychać było od czasu do czasu w aucie dziwny pisk z bliżej nieokreślonego miejsca.
Po dojechaniu z Lubuskiego do Wrocławia stanąłem pod kamienicą i już nie odpaliłem.
Dziś po wymianie świec (Denso), przewodów zapłonowych (Bosch) i cewek (NGK - niestety tak wyszło że wszystko z innej parafii) - dalej to samo. Filtr paliwa i powietrza cacy - pompa paliwa życiodajny płyn podaje, ale auto zaskoczyć nie chce, choć w pierwszym momencie słychać jakby miał odpalić, ale coś go w tym samym momencie blokuje.
Czyli pozostaje mi podłączyć pod komputer.
Co ewentualnie może być przyczyną, prócz:
- czujnika położenia wału
- walniętego przekaźnika
- przetartych w którymś niewidocznym dla mnie miejscu kabli od elektryki
- ...?
Wspomóżcie człowieka w potrzebie bo mi pikawa za niedługo dupnie przez ten wynalazek
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 15, 2014 17:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z Wrocławia polecany był na tym forum Gawin ale powiem Ci że ja sie na nim zawiodłem bo zdiagnozował u mnie uszczelkę pod głowicą a okazało sie że to było co innego. Polecam Warsztat walter http://www.karmelkowa.wroclaw.pl/. Ceny mają wporządku np ( robocizna za uszczelkę u gawina 1000 bez planowania za to samo u waltera 400) i wiedzę też . Jak przyjechałem na wymianę uszczelki mechanik ( nie właściciel) pierwsze co zrobił to spytał czy ma mi auto naprawić czy wymienić uszczelkę. Za diagnozę tam troszkę zapłacisz (200zł) ale w mojej opini warto , bo nie będziesz na ślepo wymieniał części które masz w aucie dobre. Jakby co to mam elma327 jakbyś chciał sie zorientowac jakie błędy masz silnika, ale wiem od mechanika że wszystkich błędów może nie pokazać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum