Wysłany: Czw Sie 14, 2014 19:35 [Rover 400] szarpie - spadek mocy
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam,
Mam problem ze swoim Rover'em. R 400 98r. 1,6 112KM. Opiszę usterkę.
Autko posiadam w gazie, zaczęło się od szarpania na gazie powyżej 4tyś obr. Sprawdziłem układ elektryczny, okazało się , że na kopułce są zaśniedziałe styki. Przeczyściłem i jak ręką odjął. Rover'ek na gazie chodzi płynie, nic nie szarpie i ma moc. Natomiast problem wystąpił jak autko jedzie na benzynie. Silnik pracuje nie równo, szarpie, ma mniejszą moc. Na biegu jałowym silnik pracuje nierówno. Kręcę go na wysokich obrotach to tak jakby załapywał swoja moc, a za chwile ją traci. Wymieniłem filtr paliwa, niestety problem nadal występuje. Obstawiam pompkę, może jest zapchana ? lub pada ?
Proszę o poradę gdzie szukać usterki
Z góry dziękuje za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez Elumix Czw Sie 14, 2014 21:19, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 14, 2014 19:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź wtryski. Wyjmij je z kolektora i niech ktoś kręci rozrusznikiem. Jak robia ładną mgiełkę to są ok, jak "sikają" to są do wymiany albo do naprawy młotkiem
_________________ Silniki K-Series-naprawy, modyfikacje- VVC również. info pw.
Wysłany: Pią Sie 15, 2014 16:58
zacekpl napisał/a:
Sprawdź wtryski. Wyjmij je z kolektora i niech ktoś kręci rozrusznikiem. Jak robia ładną mgiełkę to są ok, jak "sikają" to są do wymiany albo do naprawy młotkiem
Dzięki jutro sprawdzę. Z tego co zauważyłem, sprwdziłem to czwarty cylinder nie pracuje na benzynie, zaskakuje powyżej 4 tyś obr, na lpg silnik ładnie pracuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum