Wysłany: Pią Sie 22, 2014 17:04 [R75] problem z kierunkami
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2001
dzisiaj, na trwałe (ponieważ już 2 razy się, to zdarzyło lecz na moment) dopadł mojego R taka o to bolączka
prawy kierunek miga jak oszalały, a z nim prawe tylne światło postojowe.
Jak włączę awaryjne, kierunek się uspokaja, ale nadal mruga tylna postojówka. Wyłączę awaryjne migacz szaleje.
Włączę światła postojowe/mijania/drogowe/halogeny, kierunek uspokaja się, ale nadal światło postojowe z tyłu miga
Dodatkowo pokazuje spalone światło postojowe, ale wszystkie żarówki sprawdziłem, w całym samochodzie, każda świeci
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pią Sie 22, 2014 18:32
Jesli po czyszczeniu nadal będziesz miał za jakis czas ten problem to dolutuj do wkladu masę oddzielna i przykrec do karoserii. Ten problem potrafi powracać, zazwyczaj w tylnej lewej lampie, w wielu autach nie tylko 75
Dzięki chłopcy
Problem odnaleziony. Najpierw sprawdziłem kable masowe, wszystko idealnie więc poszedł w ruch "kontakt", mimo, że wtyczki i styki jak nowe. Nie pomogło. W takim razie pociągnąłem nową masę, ale znów nie pomogło. Zacząłem sprawdzać wiązkę dalej i okazało się że przy wymianie amortyzatorów (dzień wczesniej) gdy już wszystko skręcałem do kupy, rozpórką przycisnąłem wiązkę kabli, po jej wyciągnięciu wszystko wróciło do normy. Tylko nie rozumie jednego, żaden z kabli przyciśniętych nie jest uszkodzony, izolacja jest, jedynie trochę się splaszczyły i takie cyrki.
Niestety są dwa kosztowne efekty, jeden w ogóle nie zrozumiały przeze mnie.
1. Prawy żarnik świeci na fioletowo
2. Urwałem śrubę przy poduszce od amorka
Po prostu śmiech, bo taka była moja reakcja
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Sob Sie 23, 2014 07:44
No tylko szkoda Twojej niepotrzebnej roboty ale dobrze ze dziala
Śruba sie cala urwala? zeszlifuj resztki, przewierć na wylot i daj zwykla śrubę. Ewentualnie dospawac.
Jaka rozpórka?
Żarnik w przedniej lampie? Jak fioletowy to albo kończy się on albo kończy się przetwornik. Zmieniaj kompletami. Nie polecam chinczykow za 50 zł kpl.
Dołożyłem 190 zł do tego 50 zł i mam Filipy, które czuję, że świecą
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Żarnik w przedniej lampie? Jak fioletowy to albo kończy się on albo kończy się przetwornik.
tak, w przedniej. W internecie taka sytuację przedstawiają, że to wina żarnika. Zresztą sprawdzę jak ściągnę zderzak, Chyba ze masz inny sposób aby wymienić żarnik??
MaReK napisał/a:
Zmieniaj kompletami.
taki mam zamiar, plus regeneracji soczewek
MaReK napisał/a:
Nie polecam chinczykow za 50 zł kpl.
interesują mnie tylko takie: OSRAM XENARC COOL BLUE INTENSE
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum