Wysłany: Pią Sie 01, 2014 12:27 [R 200 1.4] Szarpie podczas jazdy po dłuższym postoju
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam,
Od pewnego czasu mam problem z moim Roverem. Auto po dłuższym postoju (kilka dni) zaczyna szarpać przy dodawaniu gazu. Problem występuje na każdym biegu, bez znaczenia czy są to niskie czy wysokie obroty. Im dłużej jade tym coraz mocniej szarpie, a po przejechaniu ok. 15-20km wszystko wraca do normy i auto już jedzie normalnie. Problem nie występuje jak auta używam na co dzień (dojazd do pracy), za to jak postoi na weekend to auto szarpie.
Przeglądałem pare tematów na forum o tym problemie, jednak nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
Z czym to może być związane? Dodam, że świece były wymieniane niespełna rok temu.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 01, 2014 12:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przyznam szczerze, że jakiś czas temu dolewałem trochę płynu i wydaje mi się (nie dam sobie ręki uciąć), że dolałem pod max, a teraz jest mniej więcej w połowie, więc możliwe, że ubywa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum