Wysłany: Sob Wrz 06, 2014 22:00 [r75i] sterowanie wtrysków
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
POmocy
auto stoi i nie chce zapalić, chłopaki sprawdzili pompe, zapłon , niby wszystko gra, komputer nie stoi w wodzie, a nie pali, czasem zaskoczy i się dusi po kilku obrotach, pomocy..
mówią ze wtryski nie reagują
nie znalazłem na forum schematu sterowania wtryskami, tak zeby eliminowac poszczególne elementy.
wiem ze w gre moze wchodzic czujnik położenia wałka rozrządu i istotny przy zapłonie jest czujnik położenia wału
jeśli macie jakieś schematy działania wtrysków w benzynie 1.8 to będę mega wdzięczny, albo jakieś pomysły.\
z dziwnych rzeczy to na zanim go odpale i włącze światla to mi przygasa wyświetlacz kilometrów, może jakieś zwarcie?
baterie kupiłem nową bo często one są przyczyną nie palenia.nic nie dało
mam lpg i od kilki dni piszczal przy wylączaniu silnika, ale juz pora przeglądu wieć pomyślałem ze mi tylko przypomina.
ale sterownik lpg korzysta z sygnału silnika wiec może to on coś popie%@olił?
dajcie mi cokolwiek, schemat układu wtrysku, może elektrycznego
jeszcze dzisiaj 1,5 roczna córka wylądowała mi w szpitalu z podejrzeniem sepsy
a ja pojade jutro na służbe rowerem
zwykłym.
piękny wrzesień się zapowiada
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 06, 2014 22:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź ciśnienie paliwa tuż przed listwą wtryskową. Mi auto nie zapaliło ot tak pod sklepem. Pompa działała, dawała ciśnienie ale na listwie go nie było. Winny był filtr paliwa.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum