Wysłany: Sob Wrz 06, 2014 09:11 [R45] Wymiana świec zapłonowych
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam, podczas jazdy mojego rowerka dlawi przy niskich obrotach silnika, od kilku już mechaników dowiedziałem się, że świece do wymiany i powinno być ok, zastanawiam się czy będę w stanie poradzić sobie sam z wymianą, szukałem na forum i nie mogłem żadnej konkretnej pomocy znaleźć mógłby ktoś pomóc jak krok po kroku to zrobić czy potrzebne są jakieś specjalne klucze? Bez których nie ma sensu się za to brać? Jakieś zdjęcia jakby ktos dorzucił to byłoby fajnie, prosiłbym jeszcze o radę jakie świece kupić, czy to muszą być jakieś platynowe ? pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 06, 2014 09:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki za podpowiedź, zapomniałem jeszcze dodać w temacie, że auto jest zagazowane, wiec przy wyborze świec ma to jakieś znaczenie? chciałem sobie dziś je zamówić, jak byłem w sklepach mówią, że raczej tylko platynowe do tego podejdą
Pomógł: 12 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 62 Skąd: Rzeszów/Zgłobień
Wysłany: Sro Wrz 10, 2014 13:28
hmm, a mi na platynowych świecach na gazie nie chciał jeździć tzn. jechał ale jakoś nierówno pracował.
Po założeniu Denso TT zapomniałem o problemach z zapłonem (kable miałem wymienione wcześniej).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum