Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam,po krótkiej przejażdce,okazało się że przedni lewy reflektor nie gaśnie po wyłączeniu zapłonu./światło mijania/.Po zdjęciu klemy 1 i 2 i ponownym założeniu ich,przez 5 minut było ok,ale ponownie lampa się zapaliła.W tej chwili odłączyłem klemy.Proszę o podpowiedz w czym jest problem,panel sterowania światłami?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 14, 2014 12:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dziękuję za podpowiedzi,dzisiaj jest już ok,podejrzewam że przez te ulewy 2dniowe i dużą wilgotnośc powietrza, faktycznie zawinił panel od świateł.Zamykam temat.
4 lata temu też miałem zalany LSM wysuszyłem go i od góry położyłem folię i do dziś spokój. Wiadomo, że nie owijać go szczelnie tylko kawałek położyć ,żeby go woda omijała.
Dziękuję za podpowiedzi,dzisiaj jest już ok,podejrzewam że przez te ulewy 2dniowe i dużą wilgotnośc powietrza, faktycznie zawinił panel od świateł.Zamykam temat.
Zamykasz na dziś. Jeśli tak wariował z powodu pogody to znaczy że masz nieszczelność i go zalewa. Poczekasz dłużej ze sprawdzeniem i będziesz żałował wymieniając LSM lub szukając rozwiązania z wariującą elektroniką.
AdaskoC,nie, nie mam szyberdachu i nie mam pojęcia którędy ta woda się dostaje , teraz po dych deszczach woda pojawiła się przy przycisku otwierania bagażnika a LSM suchutki.
AdaskoC,nie, nie mam szyberdachu i nie mam pojęcia którędy ta woda się dostaje , teraz po dych deszczach woda pojawiła się przy przycisku otwierania bagażnika a LSM suchutki.
Witam,wprawdzie zamknąłem temat ,ale widzę że się rozwija ,faktycznie u mnie też podcieka woda przy przycisku do bagażnika i być może z stąd ten problem.Panel sterowania światłami już raz wymieniałem(zaśniedziała płytka),ale było i tak ,że przy mrozach nie działało zamknięcie auta i nie gasły lampki wewnątrz auta,pomogło nagrzanie wnętrza auta ciepłym powietrzem z nawiewu.Jak widać, taka przypadłość tego auta,wrażliwy panel na wilgoć.Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum