Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam jeżeli powielam temat to najmocniej przepraszam i proszę nie krzyczeć na mnie ... Korzystałem z "szukajki" ale nie znalazłem tematu może źle szukam ..
Pytanie jak w temacie jak rozłożyć tylną kanapę bo potrzebuje przewieźć parę gabarytów a nie potrafię sobie poradzić z demontażem siedziska tylnej kanapy ... Górę rozkłada się banalnie 1 guzik i się kładzie a z dołem mam problem, potrafię zdjąć kanapę z przednich zaczepów (te koło drzwi) ale coś mnie trzyma z tyłu i nie umiem zlokalizować co ... nie chcę szarpać bo żal coś uszkodzić .. Proszę o odpowiedź bądź link do tematu w którym to pytanie już padało i jest tam odpowiedź .. Mój Rover to 1.8 benzyna z 99 roku.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 18, 2014 18:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak byś siedział na kanapie to tak na rogu niej na wysokości ramion są zwalniające przyciski, musisz poszukać, uwaga nie wszystkie kanapy to mają są rowerki które mają kanapę na stałe
Aaaa dolną część trzeba drzeć do góry zatrzaski a potem w poziomej pozycji drzeć kanapę do tyłu w stronę bagażnika najlepiej ją konkretnie szarpnąć, grzecznie raczej nie pójdzie.
Ostatnio zmieniony przez adam_26 Czw Wrz 18, 2014 19:20, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Czw Wrz 18, 2014 19:11
W sedanie, a przynajmniej u mnie są problemy z poskładaniem siedziska po czymś takim. Swego czasu też próbowałem postąpić jak w innych typu peugeot, citroen itp. ale to inny typ samochodu. Pół dnia straciłem na ponowne trafienie na zaczepy. Jeśli chodzi o oparcie, to albo pas, albo przyciski (u mnie są), ale cóż z tego skoro całkiem go nie położysz i tu masz problem bo siedzisko w końcu "wyrwiesz" , ale dalszy ciąg znasz...
_________________ Sprawdzajka pisowni nie boli.
Ostatnio zmieniony przez Dziadek Czw Wrz 18, 2014 19:14, w całości zmieniany 1 raz
z oparciem nie ma problemu.
Jak już przód siedziska masz zdjęty z zaczepów to dociśnij tył siedziska (w miejscu styku tyłka z kanapą, tylko bliżej oparcia) i całe siedzisko przesuń w kierunku bagażnika tak około 2cm i powinno zejść z mocowania.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
:mrgreen: z oparciem nie ma problemu.
Jak już przód siedziska masz zdjęty z zaczepów to dociśnij tył siedziska (w miejscu styku tyłka z kanapą, tylko bliżej oparcia) i całe siedzisko przesuń w kierunku bagażnika tak około 2cm i powinno zejść z mocowania.
dzelo23 dzięki za info rano jak tylko wstanę sprawdzę a powiedz (napisz mi jeszcze jedno to 3-ecie mocowanie to na środku w okolicy zapięć do pasów czy raczej gdzieś z boku jest ...
temat ogarnięty ... dziękuję ślicznie za szybką odpowiedź ... temat można zamknąć .. proszę o nie usuwanie albo o przyklejenie go gdzieś dla "potomności"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum