Wysłany: Sro Wrz 24, 2014 05:07 Problem z pendrivem
Heja!
Mam kłopot z pendrivem. Kupiłem na allegro najtańszego 64gb, musze na nim jednorazowo dać komuś pliki po 15 gb. Dostałem go z partycją sfat32 czy jakoś tak. Chciałem sformatować i ustawić ntfs. Niestety formatowanie poszło za 3cim razem (wyskakiwał komunikat, że windows nie mógł dokończyć formatowania). Pliki zgrywały się na niego w czasie ok 10h (tyle pokazało, nie czekałem ) więc chciałem sformatować go jeszcze raz. Formatowanie zawiesiło się -> alt+ctrl+del -> zakończ wsio. No i od tej pory pendrive nie jest dostepny w moim komputerze, zaden program go nie widzi da się to jakos naprawic?
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 24, 2014 05:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
spróbuj easeus partition master -jest wersja darmowa, która pozawala między innymi na zarządzanie i leczenie uszkodzonych partycji nawet na flashu. Swoją drogą może się okazać, że po sformatowaniu twój pendrive będzie miał coś koło 4 GB
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
To pewnie pendrive z tych, które działają tylko raz po włożeniu do kompa
Były takie partie po kilka tysięcy ściągane z Chin Niestety paru ludzi na tym interesie umoczyło
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Pen stracił nr seryjny i nie będzie widoczny pod systemem.
Musisz nadać mu serial. Później możesz wyczyścić (WIPE**) ale zdaje się po zabiegu TYM PROGRAMEM* nie będzie to konieczne. Zaznacz "Quick Format" przed rozpoczęciem.
**HDDWIPE - program do wyczyszczenia dysku, pamięci itp (bezwzględne usunięcie danych bez możliwości odzyskania danych jak w przypadku formatowania). Po zabiegu trzeba dysk sformatować pod windowsem (nadać mu wolumin)
NoPE - niestety żaden z nich nie działa... HP USB Disk Storage Format Tool SP27608 wykrywa pendrive'a na liście wyboru ale twierdzi, że nie ma go fizycznie w porcie usb. HDDwipe nie widzie w ogole pena.
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Ou, jestem zaskoczony... Ile dysków i pamięci niby martwych wyratowałem w ten sposób to trudno zliczyć. No jeszcze jest wersja pod DOS'a ale długo by pisać procedurę.
Ja bym jeszcze spróbował sposobem longer'a86 i jeśli nie da rady to do kosza i po sprawie, trudno.
[ Dodano: Pon Wrz 29, 2014 22:34 ]
Aha możliwe, że pen ubił Ci porty USB - inne urządzenia doń podłączone działają prawidłowo?
Nie kontroler USB a poszczególne porty. Nie wiem czy masz laptopa czy desktopa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum