Wysłany: Czw Paź 23, 2014 13:02 [R25] - prośba o pomoc w ocenie
Hej,
jako, że to mój pierwszy post na forum chciałbym serdecznie przywitać się ze wszystkimi użytkownikami i fanami marki Rover. Czytując forum i Wasze wypowiedzi o poszczególnych modelach jestem pod wrażeniem znajomości szczegółów i `smaczków` tych samochodów.
ad rem;
stoję przed wyborem pierwszego samochodu i moją uwagę (oraz akceptację mojej partnerki - to chyba równie ważne ) przyciągają Rovery z serii 25, na przykład taki
Co do moich wymagań, to są dosyć proste:
auto ma być głównie do jazdy miejskiej - firma,dom,sklep,
rzadziej do krótkich tras (powiedzmy raz w miesiącu trasy po 200 km),
ma też służyć jako auto do nauki dla mojej kobiety, więc przewiduję możliwość obić, przetarć i nieprzyjemnej jazdy.
Samochód ma posłużyć do końca 2015., po tym czasie (na 95%) skończy mi się kontrakt w PL i nie będzie mi już potrzebny, dlatego też nie chciałbym wydawać więcej niż 6-7 tys. na ten cel.
Tak jak wspomniałem, ma to być mój(nasz) pierwszy samochód prywatny, wcześniej jeździłem firmowym, więc rzeczy związane z kupnem samochodu są mi kompletnie obce i niestety się na tym nie znam kompletnie.
Poczytałem poradniki dotyczące sprawdzania auta przed kupnem (ten i ten) i z pewnością sprawdzę większość tych rzeczy przy bliższych `oględzinach`, jednak może ktoś-coś widział/słyszał na temat w/w egzemplarza.
z góry dziękuję wszystkim, którzy znajdą odrobinę czasu żeby pomóc w tym temacie
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 23, 2014 13:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Paź 23, 2014 13:11
szukasz zle, za 4900 do negocjacji nie kupisz dobrego '02 roku, lepiej za maks budżet kupic ciut starsze a lepiej utrzymane, jak to Twoje pierwsze auto to przed kupnem obejrzyj ze 2-3 zanim sie zdecydujesz dla porównania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum