Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam. Z racji, ze idzie zima, to chcialbym cos zrobic z zimnem panujacym w samochodzie. Diwna sprawa jest to, ze marznie mi reka na lewarku zmiany biegow, czuje zimny prad powietrza. Kolejna sprawa sa uszczelki drzwi, ktore sa wysluzone. Chce wymienic ta jak i w budzie jak i karoserii. czym polecacie je przymocowac d ramy i karoserii ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 30, 2014 10:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Się tak zapytam ogrzewanie to w ogóle Ci działa
Bo ja w swoim 125p jak odpalę grzanie na max, to żadna gwiżdżąca uszczelka w drzwiach nie jest w stanie jej przyćmić
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nagrzewnica padla ostatnio, ale juz zamowiona, oczekauje paczki na dniach mroz Ci ni przeszkadza w srodku a nie na zewnatrz ? Nie chodzi tylko o dmuchanie w trakcie jazdy, ale o ten mroz w srodku.
witam mam problem
zmieniałem ostatnio węża chłodnicy i najprawdopodobniej zapowietrzyłem układ. zaznaczam ze samochód wcześniej świetnie ogrzewał a teraz jest zimno. jak odpowietrzyć układ?
na węzu jednym masz odpowietrznik. przy akumulatorze. jak z niego leci płyn to musisz zostawic auto na uruchomionym silniku do załączenia wentylatora kilka razy i sam sie odpowietrzy
sebastian20, tak jak pisze kezmanq, żeby dobrze odpowietrzyć musisz pokrętło temperatury przekręcić na czerwone/na najwyższą temperaturę. Potem odpalasz autko i luzujesz śrubkę na tej metalowej rurce po prawej stronie silnika. Kontrolujesz ilość płynu w zbiorniku wyrównawczym i czekasz, aż w środku zacznie dobrze grzać wewnątrz auta, a spod śrubki zacznie lecieć płyn
tak. odpowietrzałem.trochę powietrza zeszło i zaczął kapać płyn chłodniczy. widzi mi sie ze jeszcze jest powietrze w układzie. jak będę miał czas to zajmę się tym
[ Dodano: Nie Lis 02, 2014 19:35 ]
mam jeszcze jedno pytanie.
co może byc przyczyną ciężkiego wrzucania biegów na zimnym silniku? a jak sie rozgrzeje to wchodzą ok.
Musisz mieć uszkodzony termostat i niedogrzany silnik bo po dwudziestu km. intensywnej jazdy to powinieneś mieć tropiki w aucie.
Jak wyglądają wskazania wskazówki temperatury na zegarach ?
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Sprawdź też czy linka od zaworu nagrzewnicy nie pękła.
Dojrzysz ją na grodzi na wysokości bypassu węży.
Gdyby tak było otwórz zawór ręcznie.
Opisuję R25 i ZR. Nie wiem jakie masz auto.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum