Wysłany: Pon Gru 01, 2014 18:49 "Rover 75 w Gazie Proszę o pomoc"
Witam Wszystkich Forumowiczów
Przymierzam się do zakupu Rovera 75 w cenie do 15tys.w gazie I tu również powstaje pytanie czy te autka tolerują gaz i na jakich silnikach najlepiej?
Znalazłam kilka ciekawych ofert ale jak to kobieta na motoryzacji nie bardzo się znam także liczę na Waszą pomoc
Ja bede sprzedawal swojego R 75 ale to diesel CDTI i o tysiac drozej,w stanie super dobrym, wersja Sport SE z wnetrzem jak w MG,jakbys zmienila zdanie i byla zainteresowana dieslem to prosze o wiadomosc na PW
Skoro kobieta szuka Roverka i na dodatek jest jeszcze z mojego rocznika to trzeba jej pomóc Ogólnie to tak nasze Roverki [R75] znoszą bardzo dobrze gaz, z powodzeniem wielu kolegów z forum z zadowoleniem śmiga na LPG w silnikach zarówno 1.8/1.8T jak i silnikach KV6 2.0/2.5 Trzeba coś mieć z instalacją żeby były problemy. Ogólnie to zaproponowany model do mnie nie przemawia, mało zdjęć, skromne wyposażenie, brzydko zamontowany wlew gazu (kompletnie nie przystoi do tego auta), jakieś kombinowane uchwyty do CB radia.
Najlepiej powiedz nam, z kąt jesteś, będzie łatwiej coś zaproponować żeby było w miarę blisko, na naszym forum znajdziesz osoby które mogą być z twoich okolic i z pewnością Ci pomogą w obejrzeniu auta. Gdyby coś to polecam się w okolicach podkarpacia
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 18:31
Anitka89, poczytaj, poczytaj Moim zdaniem to jedna z lepszych jednostek napędowych w tym aucie, jeśli chodzi o ekonomię, usterki itp. Osiagów nie ma takich jak V6 czy V8 niestety, ale nie jest źle
no ale po małym chipie na prawdę dobrze sobie radzi- jest czym przyśpieszyć! do V8 to ze dwa silniki trzeba pod maskę trzeba by było włożyć i turbo od odrzutowca!
Generalnie jest też taki dylemat że drugi dzień patrzę na ogłoszenia na Śląskim i z LPG to akurat nie ma praktycznie nic żadnego wyboru. Więc opcja diesla jest do przemyślenia.
Tak jesli chodzi o śląsk to faktycznie ubogo od dłuższego czasu. Niestety niemam jak wybrać się gdzieś dalej. Pytanie czy diesel bedzie dla mnie odpowiedni pod względem ekonomicznym. Tak więc rozważam również zakup innej marki auta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum