Wysłany: Nie Gru 07, 2014 20:15 [MG ZR] ogrzewanie
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2003
Witam mam dość dziwny problem z moim MG. Wydaje mi się to dość nietypowe,bo auto grzeje albo nie. Mój za to grzeje,ale podczas jazdy. Kiedy np. stoję w korku po chwili zaczyna wiać zimnym powietrzem. Teraz gdy zima jest całkiem znośna to nie muszę sie o to martwić, ale chciałabym do stycznia rozwiązać problem. Co radzicie.??
Nie wiem czy to ważne,ale często muszę dolewać płynu chłodniczego
oraz po dłuższym włączeniu ogrzewania falują obroty.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 07, 2014 20:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ubywający płyn chłodniczy może oznaczać uszkodzoną uszczelkę głowicy (czytaj HGF)
Informacje znajdziesz na forum. To jednak najgorsza diagnoza.
W pierwszej kolejności obstawiam uszkodzoną uszczelkę kolektora ssącego a to pikuś.
Warto też sprawdzić (wymienić ) korek zbiorniczka wyrównawczego, jest tani.
Przez uszkodzony korek może parować płyn i zapowietrzać się układ chłodzenia a to skutkuje brakiem ogrzewania.
To podstawowe podejrzane elementy na które trzeba zwrócić uwagę.
Powodzenia.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Koleżanko TheKOktajl, nie rób krzywdy temu autku i oddaj go w dobre ręce na kilka dni. Wiem, że będzie kosztować ale po wydatku nie będziesz mieć problemów i stresującej jazdy. Podsuń mechanikowi instrukcję napraw RAVE - polecisz po ambicji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum