Wysłany: Pon Kwi 27, 2015 19:38 [R75] felgi 18 z MG jaki Kolor
Witam zakupiłem felgi z MG 18 cali z oponami 225/45r18 Felgi do mojego Przed liftowego rovera 75 koloru granatowym moje pytanie: jaki kolor felg polecacie myślałem jeszcze o polerowaniu felg, posiada ktoś z was jakieś zdjęcia żeby zobaczyć jak to mniej więcej będzie wyglądało ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 27, 2015 19:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jestem teraz w trakcie malowania swoich alufelg ze srebrnego na czarno niebieskie jak pogoda pozwoli to wkleję kilka zdjęć przed i po. Może Ci się spodoba
Ostatnio zmieniony przez Przem Sro Kwi 29, 2015 20:34, w całości zmieniany 1 raz
Zostaw srebrne albo na bardziej chromowe je trzaśnij, ta felga w ciemnej barwie słabo się prezentuje. Miałem okazje widzieć w karbon grafitowy pomalowane (czy oklejone nie wiem) i słabo to się prezentowało
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Zwykłe auto, zwykła felga to i kolor powinien być zwykły. Jeśli wymagają malowania, to po prostu odnów je na ten sam kolor. Fanaberie w takim przypadku są raczej niewskazane.
Czasami zwykłe auto po polerce na ładnym kole robi większą robote niż nie jedna fura z jakimiś dokładkami, spoilerami itd.. A grafit akurat do niebieskiego pasuje.
Oczywiście srebrny odmalowany tez bedzie ładny ale to będzie kolejny zwyczajny 75 na kole z MG jakich na forum mamy pierdyliard
tomii620si na tak pomalowanych ja mówisz felach lata jedna 75 w takim ciemno morskim kolorze w okolicach Gostynia i wygląda jak wóz drabiniasty, po prostu brakuje rantu w kolorze.
MG TF 160 srebrny pocisk
Rzecz w tym, że to białe felgi to będą pasować do niebieskiego ZSa. W przypadku 75ki mającej więcej chromu niż lakieru, efekt byłby odwrotny do zamierzonego. Pretensjonalny, pozbawiony gustu i smaku. Odśwież oryginalną barwę lub wybierz lakier ze zwiększoną głębią (czarny podkład + chromowy kolor). Będzie na pierwszy rzut oka wyglądać podobnie, ale jak postawisz obok innego samochodu na alusach, to samochód wyróżni się - to chyba najlepsze rozwiązanie, prawda?
O widzisz, na takich (przynajmniej bardzo podobnych) jest ten z okolic Gostynia i wygląda niespecjalnie
MG TF 160 srebrny pocisk
tomii620si, moim zdaniem szprychy wyglądają zajebiście.
Ja mam takie:
a to moim zdaniem 75 na najładniejszych felgach kolegi z naszego forum (chyba DARPAJ?)
sebol11, bardzo dobrze siadła ta felga w R75 świetnie to wygląda ale uważam że tylko srebrna szprycha bez czarnych dodatków pasuje, wizualnie jak i praktycznie
sebol ale te które dałeś to akurat tak jak mówiłem na początku - szprycha walnięta w metal gun czyli taki jasny grafit i siedzi to super.. szczególnie w takim czarnym 75 na soczewce choć w takim to bym widział czarny "rotor" i polerowany parapet Bo w 75 chromu i tak kilogramy i m2
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum