Wysłany: Sob Sty 03, 2015 14:42 [R220] Odkręcające się koła
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam,
Panowie, czy mieliście kiedyś sytuację, że odkręcały się wam koła?
2 miesiące temu, podczas jazdy coś strzeliło i koło zsunęło się ze śrub po czym zaryłem tarczą hamulcową w ziemi, gdyby nie to, przydzwonił bym w betonową bramę. Wymieniłem nasadki i jest ok, pomyślałem, że to jednorazowy wybryk.
Dzisiaj podczas jazdy coś zaczęło stukać. Zatrzymałem się i w innym kole mogłem odkręcać nasadki rękoma Szybsza jazda i nie wiem jak by się to skończyło.
Co jest winą samoczynnego odkręcania się kół?
Koła zawsze był dokręcane kluczem dynamometrycznym
_________________ Dobry wywiad to podstawa do wygrania każdej wojny...
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 03, 2015 14:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Może gwint na szpilkach masz zjechany, spójrz choć to mało możliwe, ale gwint zawsze możesz poprawic. Ewentualnie kup nakrętki nowe na to koło jeżeli te wcześniej wymieniane się trzymają.
Ja miałem coś takiego, jak założyłem nowe alufelgi, jednak nie doszło do całkowitego odkręcenia.
Okazało się, że nakrętki były niewłaściwe. Pokaż jakie masz felgi i jakie nakrętki kół.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum