Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam, tak jak w temacie jak to jest z tym mieszaniem oleju? Nigdzie za bardzo nie mogłem doczytać odnośnie wymiany oleju i jego mieszaniu z innymi producentami.
Chce wymienić olej w skrzyni automatycznej wymiana statyczna oczywiście. I tak nie mam pojęcia co było wcześniej wlane tzn jaki olej i jakiej firmy. Wiem tylko tyle że wcześniejszy właściciel auta wykonywał taką wymianę i tylko tyle. Nie mam możliwości już żebym z nim się skontaktował. I teraz chciał bym wykonać ową wymianę jaki olej kupić Ravenol, Mg Rover, Texaco 402 luzem na alledrogo można dostać. I jak się to ma do mieszania czy nie będzie stanowiło to problemu dla skrzyni czy nawet jeśli olej który spełnia specyfikę skrzyni jest w niej zalany i doleje któryś z powyższych wymienionych nic się złego nie stanie??
Proszę o pomoc. Skrzynia działa bardzo dobrze ale profilaktycznie chciał bym wymienić.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 13, 2015 20:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum