Wysłany: Sob Sty 17, 2015 22:36 [r400] oświetlenie wnętrza - kilka problemów
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witajcie.
Dzisiaj zmieniłem sobie podświetlenie zegarów oraz panelu środkowego (bo całkiem umarło), jednak przy okazji popsułem podświetlenie zegarka i mam kilka wątpliwości.
1. Jakie jest oznaczenie żarówek pod guziki ogrzewania szyby + awaryjnych (+klimy i obiegu zamknietego, patrz pkt 2)
2. jak wytargać guzik klimy i obiegu zamkniętego, ew. jak wymienić żarówkę w tychże (chciałbym podmienic na pasującą do reszty)
3. Brakuje mi tych obsad na żarówkę mocowanych u góry licznika - z tyłu żarówki wymieniłem, te górne nie mają tych obsad które się wkręca, gdzie to kupić/pod jaką nazwą?
4. Popsułem zegarek, mianowicie pękła mi żarówka gdy chciałem ją wyjąć i dolna część została w tej obsadzie żarówki - jak wyżej, gdzie ta obsadę kupić? (ps - tam jest t5 zwykła, nie?)
Pomóżcie koledzy koledze
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 17, 2015 22:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
żarówki to T5 można kupić nawet z oprawką na alledrogo pełno, np:
http://allegro.pl/diody-z...4974025604.html
przyciski trzeba porządnie pociągnąć, wyjęcie najpierw tych zaślepek pomiędzy dużo ułatwia, bo mozna wsadzić paluch i wypchnąć z tyłu... a poza tym to już było
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wszystko było, a w szukajcie jak znajde temat to jest link do yt, który wygasł
Oprawki ogarne, a oznaczenie żarówek z przycisków? Bo tam jakieś mini-żaróweczki są, ciezko okreslic, a rave nie mam (został w domu na stacjonarce, a siedze w akademiku i zakuwam do sesji aka. grzebie rovera ) Jakies konkretne żarówki to sa, czy wytargać jedną i zanieść do sklepu (ew. czy da sie to w kolor dostac czy tylko białe
tylko żarówki albo zwykłe a jak chcesz ledy to one maja maly kąt świecenia i wtedy muszą być na nóżkach włożone wgłąb przycisku i skierowane przodem do "obrazka"
Z Ledami problem mam rozwiązany, bo w domu lezy chyba z 5 czy 6 roznego rodzaju ledów zarówno t5 jak i w5w (nie pytajcie, kiedys kupiłem hurtem jak elektroniczny zamykali ), jak z dobrym 'cylinderkiem' spasujemy to nie powinno być źle, tak myślę.
Niemniej na razie zegary i zegarek to priorytet, obrazki schodza na dalszy plan bo zarobiony jestem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum