Wysłany: Nie Lut 08, 2015 11:54 [R25]Rura kolektorowa do 1.4
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam
Mam taki problem, nie mogę nigdzie znaleźć rury kolektorowej do mojego R25 1.4 103KM z 2000 roku. Wszędzie są takie z podwójnymi rurami a u mnie jest pojedyńcza. Niestety mój łącznik elastyczny pękł i trzeba coś z tym zrobić. Dlatego proszę o namiary na jakiś sklep lub wymiary tego łącznika elastycznego.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 08, 2015 11:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No właśnie nie bo mam dwa silniki 1.4 16V jeden z 2000 roku i drugi co siedzi w aucie z 2004 i oba mają kolektory pod jedną rurkę. Natomiast przedtem miałem rover 200 z silnikiem 1.6 i on miał dwa.
W każdym razie widzę że i tak tania ta rura kolektorowa nie jest.
u mnie ten lacznik puscil wlasnie, rozlecial sie ze starosci, nie bylo szans pospawac go, lepiej kupic taka rure i wymienic albo samemu albo u mechanika, zreszta tak tez zrobilem, kupielem ta rure i mechanik mi wymienil, poza tym jak pytalem w sklepie to mieli ta sama rure za 350zl, dlatego tez kupilem dokladnie ta z linku i smiga jak trzeba
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Sie 2011 Posty: 102 Skąd: Radom
Wysłany: Pon Lut 09, 2015 16:14
A nie lepiej wymienić sam łącznik? Można kupić w internecie, jest szeroki wybór średnic i długości. Ja płaciłem jakieś 40pln, montaż na cybanty więc nie trzeba spawać. A jak nie to tłumikarz powinien sobie z tym poradzić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum