Wysłany: Sob Sty 24, 2015 23:20 [R75] Gdzie podłączyć przewód wodny od chłodnicy oleju
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: wszystkie
Witam.Mam problem bo nie pamiętam totalnie jak szło podłączenie chłodnicy pod konkretne rury a mianowicie został mi gruby wąż wychodzący od chłodnicy oleju i wąż wychodzący od termostatu (tej samej grubości) a w chłodnicy jest tylko jedno miejsce na dole z lewej strony samochodu:/ Jak to powinno być podłączone?
[ Dodano: Sob Sty 24, 2015 23:20 ]
Dołączam zdjęcia poglądowe:
Numery 1 i 2 to przewody które mi zostały a 3 to wolne miejsce w chłodnicy.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 24, 2015 23:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
SeniorA, dziękuję jak zawsze za nieocenioną pomoc Okazało się ,że to całe zamieszanie było przez to ,że na chłodnicy oleju miałem starą rurą i dlatego coś za dużo tych węży widziałem AdaskoC, chłodnica do sanek przykręcona już dawno.
ps.Jutro w końcu próba odpalenia - już się boję co to będzie
będzie jeden wielki haos.
Popychacze będą stukały, pompa wspomagania będzie wyła, tu coś pocieknie A po chwili zgaśnie.
Spokojnie tak ma być
Z każdą sekundą pracy silnika wszystko będzie się normowało a banan na twarzy będzie rósł.
Trzymam kciuki i powodzonka.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Sro Sty 28, 2015 15:47
No wiesz, pierw zalany był benzyną jak nie odpalał, stała woda w wydechu, oleje itp. Silnik dwa miesiące nie był uruchamiany. Jesli trzyma obroty w normie, nie stuka za bardzo, nie piszczy itp. To musi pochodzić i się unormować. To normalne. U mnie robiłem remont i też po 2 tygodniach nie odpalania, sucha głowica itp chodził jak by nie mógł, 3 min i było spoko.
[ Dodano: Sro Sty 28, 2015 15:47 ]
Ale dym z pod maski leci? Zapewne kolektory brudne w olejach itp
Oprócz tego na obrotach skacze ale mam nadzieję ,ze to się unormuje tylko muszę zawieszenie złożyć żeby z podwórka wyjechać bo dwie minuty pochodził i już mi ludzie z bloku obok żyć nie dają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum