Wysłany: Pon Lut 02, 2015 08:49 [R400]Czujka ruchu
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam
Od pewnego czasu ciagle uruchamia mi sie alarm. Po przestudiowaniu forum postanowiłem wziaść sie za wszystkie czujki kable itp. Dziś rano jednak coś mnie tknęło że to może być wina moich przednich szyb, w każdym górnym rogu mam minimalne nieszczelności spowodowane uszkodzonym mechanizmem za to zabiorę się póżniej Pytanie moje brzmi czy jak po prostu odłacze ta czujkę do czasu naprawy szyb nie wpłynie to na tego wyjca ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 02, 2015 08:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
odłączyć ją zawsze możesz, po prostu bedzie jedno zabezpieczenie kradziezowe mniej. ale nie zdziw sie jak i tak sie alarm bedzie załączał bo to żadko wina czujki ruchu, częściej krańcówek w drzwiach lub bagażniku. pozdr
I dokładnie tak się stało po odłączeniu czujki dalej wyje. Czujki w drzwiach raczej sprawdzone. Pod maską nie ma przynajmniej nie ma tam nic oprócz zamka, czujka bagażnika znajduje się w zamku tak ? I jeszcze jedno gdzie szukać tej sreny ?
Powodzenia w jej szukaniu, na pewną ją znajdziecie, alarm jest przecież pod klakson podłączony
Jestem pewiem ze u mnie nie, moze mam znowu jakiegos moda. kiedys mialem cyrki i wlasnie odpinalem klakson za halogenami i jakie bylo moje zdziwienie jak w nocy znowu uslyszalem swoj alarm.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum