Wysłany: Czw Lut 12, 2015 16:41 [MG ZS 180] Naprawa samochodu w Łodzi
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2003
Witam użytkowników.
Potrzebuję nastepującej porady - chcę naprawić zawieszenie w swoim samochodzie (MG ZS 2.5 V6 2003). Szukam fachowca z Łodzi lub okolic do naprawy zawieszenia oraz układu hamulcowe + pewnie parę mniejszych spraw.
A więc do rzeczy:
- wymiana tarcz hamulcowych oraz klocków + zestawy naprawcze
- wymiana amortyzatorów
- zbieżność
- zlokalizowanie oraz pozbycie się problemu z ubytkiem płynu chłodniczego z obiegu.
Do tego mam problem z (prawdopodobnie) hałasującymi klapkami w kolektorze dolotowym VIS. Zastanawiam się co robić, gdyż koszt nowego kolektora jest horendalny (500+ funtów z ebay). Czy warto zamontować używany z niskim przebiegiem?
Proszę o namiary na konkretnego speca, który byłby w stanie się podjąć naprawy.
Pozdrawiam wszystkich.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 12, 2015 16:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Visy jako silniczki sa naprawialne, ale nie same klapki fizycznie. Dzieju pomoze z elektronika, ale nie fizycznym uszkodzeniem.
z reszta spraw to kazdy mechanik powinien sobie poradzic. Ja polecam mariusza z britishcar, mam do warsztatu 30-40 km ale i tak wole do kogos znajacego sie na rzeczy.
mialem problem z uciekajacym plynem. Diagnoza po sprawdzeniu przez telefon. Zamowione czesci i nastepnego dnia umowiony na naprawe i dziala
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum